18 maart 2019

Even naar de "Bangert"



Na een “stoere” week van alle dagen kijken of het kan was het vandaag eindelijk weer zo ver. De zon scheen en de wind was gedeeltelijk gaan liggen en af en toe een heel klein buitje wat ik de meeste keren binnenshuis kon afwachten.. Rond half 11 was het de bedoeling om bij onze jongste schoonzus op verjaardag visite te zijn in de "Bangert", Tiny met de auto en ik met de fiets en dat is gelukt.

De wind schuin van achter en nergens auto’s op het fietspad, wat nogal eens gebeurd en maak er dan geen opmerking over want de automobilist heeft “altijd” gelijk, zo ook vanmorgen toen de hijskraan gevaarlijk begon te “brommen” op de rand van het fietspad, het ging allemaal weer goed dus niet “janken”. Bij Monique, het “feestvarken” zaten al een aantal familieleden en met koffie en gebak begint zo’n dag altijd goed. Zo rond 12 uur ben ik weer vertrokken om via het H.E.M. rondje weer naar huis te gaan.



En dan kom ik onderweg  “altijd” wel weer iets of iemand tegen waar wat extra aandacht aan besteed kan worden, deze keer was het familie. Een paar weken geleden was er t.g.v. een verjaardag, familiefeestje waar ik Yvonne van Marco Dekker tegenkwam en al pratende kwam ze met de vraag, “Ga jij ook wel eens over Enkhuizen, wij lopen daar wel eens onder de middag en dan zie ik wel eens zo’n gele fiets voorbij komen” en het stomme toeval wil dat het vanmiddag raak was, Yvonne liep haar rondje met een aantal collega’s . Bij de Dromedaris stonden de krokussen volop in bloei dus even een aparte foto maken met de bloemetjes erbij en dan door naar Medemblik waar de lucht wat begon te veranderen en mogelijk een buitje aan het samenstellen was. Net voor ik thuis was kwam er inderdaad nog even een “veeg” van die bui over me heen maar ik ben er nog dus was het niet erg ook niet na 87 km.

Geen opmerkingen: