24 juni 2020

Gaan met die banaan, .........

83 km


Het was vandaag een beetje een aparte dag, eerst niet fietsen en later toch wel fietsen, ik zal het uitleggen. Er zouden vandaag een paar vaklui komen om de platen van de overkapping tussen de woning en het schuurtje te vervangen en dan zorg je uiteraard voor koffie en/of frisdrank. Nou dat wil zeggen niet weggaan en thuisblijven. Maar het liep allemaal wat vlotter dan verwacht en doordat ze ook nog elders iets moesten verrichten werd de klus enige tijd onderbroken en vond ik de tijd rijp om ook maar even afwezig te zijn.
Oud en nieuw na 7.000 km

Het zit weer op zijn plaats

Oud vervangen ....

een klusje voor vaklui.

Omdat ze op tijd begonnen had ik mooi de gelegenheid om een kleine “operatie” te verrichten aan de Quest. Hij maakte te veel geluid voor mijn gevoel als ik flink aanzette op de trappers, al enkele keren proberen uit te vinden waar het vandaan kwam bleef ik steken bij de O-ringen van het tandwiel onder de stoel. Deze vervangen en alle leed is geleden hij is weer geruisloos. Het rondje voor vandaag was weer uit het standaard pakket, via Onderdijk en Andijk over de weg en niet bovenop de dijk daar reden te veel vakantiegangers en dat is meestal link, het HEM rondje. In Enkhuizen bij de visboer een bakkie kibbeling en dan weer door.
Enkhuizen
Bij Enkhuizen passeerde mij een wielrenner die meteen flink op de pedalen ging staan om mij voorbij te komen wat heel simpel lukte. Ik kom wel op de dijk als hij ook die kant op gaat, inderdaad hij sloeg af bij Broekerhaven en reed de dijk op, “jacht voor fikkie”. Inderdaad, eerst een beetje opgang komen en dan de “turbo” even mee laten draaien, hij reed zo rond de 37 a 38 km maar toen ik passeerde stond mijn teller op 44 a 45, ik zag hem nog even spartelen om staande op de pedalen mij in te halen maar hij verdween als sneeuw voor de zon in de verte en dat smaakt toch wel weer goed. Bij Hoorn een ander route genomen om weer in Middenmeer te eindigen na 83 km.

Geen opmerkingen: