09 mei 2022

Een slechte start van de maand mei.

 


Na een hele week “radiostilte” is het weer zover, het eerste ritje is weer gemaakt. We waren een weekje in Idskenhuizen met de familie, varen, winkelen, fietsen en wandelen dus we hebben niet echt stil gezeten de eerste week van mei . Deze maand is alle jaren in de tweede week nogal “druk” door allerlei gedenkwaardige dagen, variërende van huwelijksdata en verjaardagen, vandaag was nou net zo’n dag. Ik zou even naar broer Ben op verjaarsvisite maar onderweg kreeg ik via de mobiele telefoon van Tiny te horen dat ze, toen ze hem belde, te horen kreeg dat hij met vakantie was in Spanje dus niet naar Wervershoof maar een nieuwe route “bedenken” wat meestal niet zo moeilijk is vooral met dit schitterende weer. Laat ik de vaste ronde maar even gaan maken al is het in omgekeerde volgorde.

Net voor Medemblik zie ik al een vrij groot perceel aardappelen in de polder staan mogelijk Opperdoezerronden een speciaal heel vroeg ras geteeld door mensen uit Opperdoes die hier land huren.



Later op de dijk tussen Medemblik en Enkhuizen stop ik even om een foto te maken van geel tussen geel, de Quest tussen koolzaad in de bermen links en rechts. Vanaf de dijk zie ik dat er hier en daar nog een perceel tulpen in bloei staat maar met de “kopmachine” zo dichtbij zal dat snel verleden tijd zijn, zo snel als dat gaat, onvoorstelbaar.


IK MOET AFBREKEN EEN MOBIEL BERICHTJE, TINY HEEFT EEN MISSTAP GEMAAKT OP DE TENNISBAAN DUS TOT LATER.




Ik ben er weer om even het verhaal af te maken, kort maar krachtig het was een schitterende rit van 111 km en Tiny is voorlopig voorzien van een mantelzorger omdat ze haar linker bovenarm net onder de kop heeft gebroken.

Geen opmerkingen: