28 april 2022

Het was fris langs "Het Wad"

 


Het was koud bij de start, de thermometer geeft slecht 5,6 gr. aan dus niet mijn temperatuur om een groot rondje te maken. Eerst maar richting het noorden en dan zie ik vanzelf wel waar het stuur me heen brengt. 

Het Amstelmeer ligt er erg vredig bij geen golven te bekennen en ganzen zijn er ook nog steeds meer dan genoeg zie ik wel. Ik ga een stukje richting Breezand en keer daarna om over de Balgweg weer de andere kant op te gaan.


Aan het begin van de Korte Afsluitdijk loop ik even naar boven en zie dan dat het laag water is overal slikbanken en weinig vogels te zien.


Aan het eind van wat hier in de volksmond de “Korte Afsluitdijk” wordt genoemd kom ik het fietsende echtpaar tegen, Piet en Gré Posch . Ik ben ze al zo vaak tegen gekomen en nu even gestopt en een kort praatje, Gré is altijd stuurvrouw omdat Piet’s gezicht wat te wensen overlaat maar samen rijden ze alle jaren tien duizenden kilometers op de tandem. Het ritje gaat voor mij langs de noordkant van het eiland Wieringen waar een fris windje over het Wad de zaak toch tamelijk fris laat aanvoelen.


Op de “vaste” stek zitten weer heel wat kluten te broeden. Na Wieringen steek ik over naar het Robbenoordbos in de Wieringermeer om zo over de Oosterterpweg en via de Hoornseweg die parallel loopt aan de A7 naar huis te rijden.



Als ik kort voor Middenmeer ben stopt er een camper langs de weg en gebaarde de chauffeur om te stoppen. Toen ik eenmaal stil stond zag ik het, ‘t was een neef van me uit Limmen met zijn vrouw, Fred van der Gracht met zijn vrouw Joke. Zoiets verwacht je natuurlijk niet, ik heb geen idee hoelang het geleden is dat ik Fred heb ontmoet maar hij reed op de A7 en herkende de fiets aan de “Gekko” op de zijkant en nam de afslag bij Middenmeer. Zo is weer vastgesteld dat ik “bijna” nergens ongezien kan rondtoeren ik wordt overal gesignaleerd door de herkenbare fiets. Het was slechts 59 km deze dag, volgende keer beter.

Geen opmerkingen: