06 april 2022

Het weer was goed en de wind was hard

 


Je staat er versteld van, zulke slechte weersberichten en alweer viel het mee vandaag. Ik was bijna zo ver dat ik zou gaan oefenen om achter de geraniums te gaan zitten maar ik heb wat anders bedacht omdat het niet regende. Er stond wel een stevige wind maar ik ga voorzichtig doen op die stukken waar ik dwars op te wind kom te rijden. En zo ging ik van start voor het HEM-rondje, alles is aan “boord” en ik heb er zin in.

Iets na Berkhout zie ik een paar paarden met amazones voor mij op het fietspad lopen, hoe zal het gaan vroeg ik me af. Heel langzaam er voorbij en op tijd de dames attent maken op mijn, met recht voor hun “Gele Gevaar”. Het eerste paard sprong nog een beetje de rijweg op maar verder ging het goed.

Eenmaal langs de dijk vlak voor Hoorn kwam er zelfs een licht zonnetje de natuur wat opwarmen want het was nog wel frisjes.

Bij Schellinkhout werd nog gesurft en iets na de bocht stond de sportfotograaf weer onder aan de dijk tussen het riet om wat spectaculaire beelden te maken van de zweefsprongen van de surfers.

De ganzeneieren lagen nog steeds “onreglementair” langs de kant zonder dat er nu ganzen in de buurt waren.


Er stond een behoorlijke wind en langs het water was het onrustig ook bij het strandje van Frans spoelden de golven tot in de hoek.

Door Enkhuizen gaat alles voorspoedig en in de bocht bij de vuurtoren ‘De Ven’ op Andijk zie ik nog een verdwaalde rondvaartboot de “Salvinia” van Feenstra Rijn Lijn, wat ver van huis want hier is geen Rijn.


Verder nog wat schapen met lammetjes en tegen Medemblik liggen nog wat bomen die niet tegen de harde wind opgewassen waren.

Het laatste stukje voor het fietstunneltje bij Middenmeer is toch wel positief aangepast heb ik nu ervaren, één keer oversteken en veilig afslaan naar het fietstunneltje is wel zo prettig en dat was het dan weer voor vandaag, geen spatje regen gehad en 91 km met veel plezier “weggetrapt”.

Geen opmerkingen: