27 april 2022

Even heen en terug .

 


Koningsdag 2022, hoe zal ik die beleven, geen idee, ik denk van een stukje fietsen en dan zorgen dat ik weer veilig door de dorpen kom waar men er wat meer aandacht aan besteed. Even op en neer naar de “Zuidoost” lijkt mij niet verkeerd dus na het eerste bakkie koffie alles in stelling brengen en gaan.



Het is moeilijk om de bloeiende percelen tulpen voorbij te rijden zonder een foto te maken, nu kan het nog straks gaat men er met de kopmachine overheen en is alles weer voor een jaar verleden tijd. Ik neem de route langs de plaats waar de aardbeien weer groeien op hoge tafels en een kunststofkas als bescherming waar de firma Karsten weer zorgt dat we straks weer volop kunnen smullen van wat hij produceert.


Langs de Hoornsejaagweg zijn de bermen nog ruim bedeeld met bloeiend koolzaad en iets verder kom ik een goeie kennis tegen uit Purmerend, Joop is onderweg naar zijn boot die in de Hoornse haven ligt, even kletsen en dan weer verder.


Op de Oostdijk fietsend zie ik een prachtig beeld van heel veel verschillende kleuren dus stoppen en een paar foto’s. Bij Tiny koffie met iets erbij en later een broodje waarna ik weer richting Middenmeer ga langs een andere route.


Ik passeer een molen die pas is gereviseerd, de wieken waren eraf en zijn nu weer nieuw en dat allemaal in een land waar naar men zegt te veel koeien rondlopen.

Bij mij in de straat misstaat het echt niet ter ere van de koning zoveel als er gevlagd wordt en dat alles zag ik na 89 km genieten.

Geen opmerkingen: