13 april 2022

Nog 2 nachtjes slapen ..... TEXELTOER 2022

 

102 km

Nog even en dan is het vrijdag, Goede Vrijdag wel te verstaan en dan gaan we de “Texeltoer” rijden. Soms denk ik dat ik daar wel even voor moet oefenen, als ik in m’n eentje ga stop ik elk moment als het zo uit komt maar nu zal er wel doorgereden worden en moet de conditie op het gewenste niveau zijn, ik denk dat ik aan alle eisen heb voldaan na de eerste paar ritjes van deze week. Vandaag even op en neer naar de “Zuidoost” en bij Tiny een bakkie doen. Gisteren was ik te nonchalant gekleed m.b.t. het weer dus vandaag weer netjes voorzien van warmere materialen en dat was zeker zo prettig. Na de koffie met een omweg weer richting Middenmeer en genieten van alle bloeiende velden die ik bij toeval passeer.
Met koolzaad in de bermen

Echt geknotte wilgen

Soms één rij nieuwe bomen
maar vaak 2 rijen.


Meerder kleuren op één foto

Het begint met de bermen waar op heel veel plaatsen het koolzaad in bloei staat en verder kom ik langs bloeiende hyacintenvelden maar de tulpen spannen de kroon en de kleurenvariatie lijkt wel onbeperkt.
Kanovaren in kolonne 

IJsbergsla 

Kleuren genoeg

De percelen worden al groter ....

... en helder van kleur

Er zijn er genoeg in ....

de Wieringermeer te zien.

Tussen alle bollenvelden zag ik ook een groepje kanovaarders en ook een veld met ijsbergsla wat onder plastic heeft gestaan en nu de vrijheid krijgt om af te harden en te groeien.
Echt Hollands koeien en tulpen

Naast alle tulpenfoto’s is er één die er een beetje bovenuit steekt, waarschijnlijk een stukje proefveld met zoveel korte stukjes en de koeien op de achtergrond het kan bijna niet Hollandser. Als ik weer op de basis ben aangekomen geeft de teller voor deze dag 102 km aan en het was weer heerlijk toeren.

Geen opmerkingen: