25 april 2022

Al mijn familie gaat "hoger" wonen.

 

78 km

Maandag 25 april, weer een dag verder in april en wat voor dag. Was het de afgelopen dagen zonnig en min of meer aangenaam met betrekking tot de temperatuur, vanmorgen laat dat veel te wensen over. Zwaar bewolkt en een fris windje om niet te zeggen het is bijna herfstachtig koud. Gelukkig is het hier droog hoewel ik van Tiny hoorde dat het bij haar regende en dat het er niet naar uitzag dat het direct weer droog zou zijn. Ik was van plan even naar een schoonzus en zwager te rijden die binnenkort zullen  gaan verhuizen naar een appartement en dan op één hoog zitten waar ik zelf denk dat ik geen zicht meer zal hebben op mijn fiets als ik daar op visite zou gaan. Nu wonen ze nog in een groot vrijstaand huis met veel erf en een grote schuur aan vaarwater wat nu te koop staat en dus parkeerruimte genoeg. Bij Greet is er koffie met koek en we zitten gezellig te kletsen over de veranderingen die aanstaande zijn. Als ik weer opstap nog even in de schuur kijken waar zwager Dick druk is met verzamelen van spullen die weg moeten en sommige dingen met pijn in ’t hart, begrijpelijk maar ja hij is ook al 80 dus de beste “puntjes” zijn er ook bij hem al af. (net als bij mij) Omdat het weer nog redelijk is ga ik richting Enkhuizen om daar de dijk op te zoeken voor het HEM-rondje in omgekeerde volgorde. Amper ben ik in Enkhuizen of de eerste druppels vallen en dat bleef zo tot ik bijna in Hoorn was. Deze keer ging het vrij rap, er zaten een paar wielrenners, die ik net was gepasseerd, achter mij en die wilden weer voorop rijden kreeg ik het idee, zodoende was het geregeld zo op en rond de 40 km waarbij ze na verloop van tijd de “vlag van overgave” hebben gehesen, ze verdwenen uit beeld en ik heb ze niet meer gezien.
De brug over De Leek bij Zwaagdijk

Wat is nou het mooiste geel ? 

Om deze keer niet door Hoorn te gaan ben ik bij de molen langs de dijk het fietspad opgegaan en via de Noorder en Zuiderdracht richting Nibbixwoud gegaan.
De eerste fazantenhaan .....

.... en even verder de tweede

Een open hek en vlak bij het water

Op grote afstand foerageren

Bij Twisk langs de waterberging gefietst waar ik op twee plaatsen een fazantenhaan in beeld kreeg en een paar lammeren achter een hek waarbij ze maar net vrij bleven van een plons is de sloot. In Middenmeer bleek er 78 km opgeteld te zijn bij het totaal van deze fiets en was het alweer droog vanaf Hoorn.

Geen opmerkingen: