20 april 2022

Rondje via Alkmaar

 


Ondanks het schitterende weer van dinsdag kwam het er gewoon niet van, ik had andere bezigheden n.l. “mannendag” met alle broers en zwagers van Tiny’s kant, helaas wordt het groepje wel wat kleiner, leeftijd en conditie spelen hierbij een rol, maar het was gezellig. En zodoende kon ik vandaag weer een klein rondje  “peddelen” in de “gekko Quest”. Net toen ik zat te bedenken waar zal ik straks heen gaan kwam er een app van mijn zoon, “Ik werk vandaag toevallig thuis dus als je trek hebt in koffie dan hoor ik het wel” en zo was de bestemming geregeld. Richting Alkmaar is het langs de Alkmaarseweg druk met auto’s maar als fietser heb je daar totaal geen problemen mee zolang je maar niet bij rotondes enz. komt dan loopt alles gewoon door. Gearriveerd in de “Kaasstad”, 10 meter na het dorp Sint Pancras, even op de claxon drukken en even later gaat de garagedeur omhoog en kan ik naar binnen rijden. Gerard heeft koffie met koek en zo zitten we even later gezellig te kletsen.



Na deze stop ga ik met een “kleine” omweg weer naar huis via wat dorpjes en kom later via Bobeldijk en Zwaagdijk in Wervershoof en Medemblik.



Het is niet nodig om te zoeken, de bloeiende bollenvelden zijn al op kilometers afstand te zien en als ik nog wat heldere foto’s wil maken dan meteen want ik zag hier en daar al dat de “kopmachines” al in gebruik waren om de bloemen eraf te halen wat vroeger allemaal met de hand gebeurde.

Wanneer ik weer in de polder ben zie ik dat op het voormalige landbouwbedrijf van de Gebr.Bergmans ook een warenhuis in aanbouw is maar ik twijfel een beetje wat dit echt gaat worden,  want de hele bovenkant is dichtgemaakt met zonnepanelen. Als ik thuis ben zie ik dat er vandaag 86 km onder de wielen is door gegaan.

Geen opmerkingen: