15 april 2022

De Texeltoer 2022

 


Het is weer over en uit, de Texeltoer 2022 was prachtig, na twee jaar geen rondje Texel door de corona toestanden kon het nu weer en dat allemaal over een vernieuwde route.


Starten in Wieringerwerf bij George, dan na de koffie van start met onderweg een paar aansluitingen en op Texel stond Tonnie Tuinte al te wachten, een prettig weerzien van de man uit Hengevelde die ik jaren geleden heb leren kennen.

In totaal 13 liefhebbers voor de mooiste rit  vlak voor de Paasdagen, de Goede Vrijdag rit over Texel. De route was buiten gewoon afwisselend, binnendijks buitendijks en geregeld op en neer over een nieuw fietspad boven op de dijk.

 Aangekomen bij de “punt” van het eiland waar de vuurtoren een vast herkenningspunt is kon iedereen zich lichamelijk weer aansterken voor zover dat nodig was. Als verrassing trakteerde George iedereen op zijn drankjes met iets erbij vanwege zijn verjaardag, nogmaals bedankt George.Na de “statiefoto” met de vuurtoren op de achtergrond ging het over een nieuw breed fietspad door de duinen en bossen weer naar de boot waar deze net aankwam dus niet veel later was de afvaart richting Den Helder waar kort voor het aanleggen deze en gene afscheid nam van elkaar om weer richting “home” te gaan wat voor mij 131 km is geworden.

Geen opmerkingen: