02 juni 2022

Een vrije dag die ik bijzonder waardeer, net als eerder.

 


 




Het klinkt misschien wat vreemd maar als je 81 bent en je hebt een vrije dag dan wordt dat min of meer een feestdag, nou ja, zo erg is het nou ook weer niet, maar het dagelijkse ritme wat ik al jaren als normaal heb ervaren is door omstandigheden drastisch veranderd. Ik besef nu pas dat een bovenarm breuk net onder de kop een enorme impact heeft om iemands leven en dat het zeer pijnlijk en een langdurig proces is omdat hier geen gips aan te pas komt. Gelukkig kunnen we er beiden goed mee omgaan en af en toe is het net zoals in sommige verhaaltjes   “ de lamme helpt de blinde” en proberen we de stemming erin te houden.



Vandaag had ik dus een vrije dag, Remco kwam vandaag invallen als hulp voor zijn moeder en ik ging weer een keer met de Quest op pad. Eerst maar even naar Marken waar het “paard” van z’n steigers is verlost en de bewoners eindelijk weer de vrijheid hebben om rond te kunnen kijken na zo’n anderhalf jaar te zijn “op gesloten”. Na dit bezoek weer voor zover mogelijk langs de dijk naar mijn vaste rondje, Hoorn,






Enkhuizen, Medemblik, het HEM-rondje en dan weer naar m’n “mantelzorg” adres bij Tiny in de Zuidoost. In de buurt van Broekerhaven stop ik even om de amazones met hun viervoeters veilig te laten passeren en verder liep alles soepel en vlekkeloos wat eindigde na  154 km met prachtig zonnig weer en weinig wind.

Geen opmerkingen: