17 juli 2023

Allemachtig wat was deze dag weer prachtig

 


Het was weer een heerlijke dag en toch ook nog een klein zwart randje maar dat had niets met fietsen te maken. Omdat ik al zo’n 20 jaar niet bij een huisarts ben geweest moet ik erg wennen aan de nieuwe spelregels, maar goed de oplossing is nabij. Vanmorgen “officieel” weer thuis gekomen na een periode van geweldige verzorging door Tiny is de “Zuidoost”.

Op de terugweg langs de aardbeien leverancier gegaan, je weet maar nooit en inderdaad er was weer een kleine voorraad, dus een paar bakjes mee in de auto. Thuis eerst wat boodschappen doen en overwegen om een rondje te gaan fietsen. En zo ging ik na de middag van start met in m’n hoofd, of het HEM-rondje, of, als nog aardbeien zijn, even een paar bakjes naar Tiny brengen. Ik had geluk er stonden nog een aantal bakjes en zo werd de route naar Zuidoostbeemster verlegd en kon ik Tiny blij maken met wat heerlijk ”spul” uit de Lekermeer. De wind zat schuin voor maar het fietst weer alsof ik nooit anders heb gedaan ondanks dat vervelende gedoe met m’n “rikketik”, zouden al die pillen dan toch helpen vraag ik me af. Ik hoop wel t.z.t. verlost te worden van het aantal, maar voorlopig gewoon slikken en niet zeuren. Tiny had me uiteraard niet verwacht maar was maar wat blij met wat ik had meegenomen.



Onderweg lag er op de Oostdijk een flinke boom die uitnodigde om een foto van te maken en bij de Oudelanderweg in de Wieringermeer zag ik dat het zaaien evengoed doorgaat ondanks de droogte want het begint alweer te stuiven zag ik wel. Als alles weer op z’n plaats staat geef de teller 81 km aan voor deze winderige dag.

1 opmerking:

Kees Schouten zei

Mooi om weer een vertrouwd geluid te horen.