22 augustus 2023

Een familierondje met een onverwachtse ontmoeting

 


Vandaag een buurtrondje, gisteren was het wat meer en vandaag is het wat minder, niet met mij maar het kraakje in de Quest heb ik gisteren niet gevonden en er moet iets zijn dus mocht het fout gaan dan ben ik niet te ver van huis. Via de Westermiddenmeerweg naar de Medemblikkerweg wat weer een keer een ander route is.


De bermbegroeiing is hier en daar wel hoog had ik net bedacht en toen zag ik dat er aan werd gewerkt, even een foto maken en zolang heeft de bermmaaier gewacht.


Door naar Medemblik waar het een drukte van belang is met bootjes die het IJsselmeer op gaan.


Later zie ik nog een wat groter vaartuig, even wachten tot ik vrij zicht heb en dan afdrukken. In Wervershoof is het de laatste dag van de kermis dus met een omweg naar zwager Piet en mijn zus Joop, daar gezellig zitten kletsen onder het genot van koffie met heerlijke gebak.


Als ik na een hele poos weer opstap om naar huis te gaan neem ik standaard een andere route en ga via Zwaagdijk, waar de knolbegonia’s van de firma Groot volop in bloei staan, om via Wognum en Wadway naar Obdam te gaan en even bij Tom en Gerda kijken. Tom was met azijn bezig de plantjes te bevochtigen en Gerda had het voor een moment ook druk maar meteen werd er gezorgd voor drinken met iets erbij.

Nauwelijks zit ik en hoor druk gepraat, Gerda met één of andere meneer en als die om de hoek komt sta ik versteld dat ik deze man hier weer een keer zou ontmoeten, Kees van Hattem. Ook voor Kees wordt gezorgd en zo zitten we gezellig aan de Obdammerdijk.

Toevallig zag Kees mijn Quest staan en dat was meteen een rede om ook naar beneden te rijden en zo stonden er twee Questen in gelid op het pad en zo vertrokken we samen richting de Lage Hoek waarna onze wegen scheiden bij de A,C.de Graafweg, Kees tweemaal links en ik één maal links en dan naar de Langereis om in Middenmeer aan te komen na 63 km.




Het kraakje werd steeds erger en ik had al bedacht dat het de klem zou kunnen zijn die het trapstel op z’n plaatst moet houden, gisteren had ik een moment het idee dat het trapstel plots wat verschoof en ook Kees was van mening dat zoiets de oorzaak zou kunnen zijn. Nu dus wat serieuzer controleren en inderdaad dat was de oorzaak. Gelukkig had ik nog een beugel/klem op voorraad en zo is het euvel toch nog tijdig verholpen voordat ook de tweede het zou begeven.

1 opmerking:

De Bobslee zei

Hoi Pé,

Die klemmen zijn er ook in rvs, gaan niet meer kapot, ik rijd al jaren met zulke rond.

Groeten, Adri.