12 april 2013

Als de Quest net groot genoeg is.
Laatst hoorde ik iemand zeggen: “Ik zou graag met een Quest rijden maar het moet een Strada of Mango worden, mijn schuurtje is te klein”. Ik voelde met hem mee de Quest is en “blijft” de ideaalste velomobiel, tenminste zo ervaar ik het. En dan de mogelijkheid van stalling, ik zou op mijn erf gemakkelijk een kleine aparte stalling kunnen creëren maar ik had geluk dat ze de Quest niet nog een ietsje breder  en ook langer hebben gemaakt, hij past nu precies. Zo zie je maar weer op een dorp wonen heeft vele voordelen ten opzichte van de stad, stil maar, het is niet allemaal voordeel, maar in zulke gevallen wel prettig dat realiseer ik mij ook wel. Ik kan de gele Quest met links en rechts een paar centimeter ruimte net binnenrijden en als hij binnen staat is er voor en achter ook hooguit 10 cm over. een prettig gevoel dat alles netjes in de garage past .Het enige nadeel is dat als ik met de auto weg ga dan moet eerst de Quest even naar buiten maar dat is te doen.

6 opmerkingen:

Gerrit zei

Heb je niet het advies gegeven voor de QuestXs ,Pe? of is deze meneer of mevrouw langer dan 1,75 cm

Corn-Dolly zei

Wij hebben een grote garage gekocht. Daar zat toevallig ook een huis (en tuin) voor ons bij...haha!

De Quest is bewust ontworpen om breed genoeg te zijn om op de rijbaan te mogen en smal genoeg om door een kleine deur te kunnen. Binnendeuren zijn meestal ca. 80 cm, buitendeuren vaak 90 cm breed.
De Mango is volgens mij nog breder door zijn wielspoor. Hij is wel op verzoek van klanten korter ontworpen door velomobiel.nl voor makkelijker maneuvreren en stallen.

Een eigen hokje voor de Quest buiten of een rail waarop hij makkelijk (zijdelings) is te verplaatsen ben ik ook tegen gekomen.
Bij de Alleweder was iemand die de neus demontabel had en hem recht overeind om een hondje (plank met wieltjes) onder de trap schoof.
Aan elke mouw past een hemd dus....:-)

Wijnandt zei

't Is niet mijn gewoonte om op taal- en stijlgebruik commentaar te geven, maar hier kan ik het niet laten. De titel zet de lezer, dus ook mij, helemaal op het verkeerde been. "Als de Quest net groot genoeg is" begrijp ik dat-ie wel wat groter had gemogen.

Echter, hier prijst Pé zich gelukkig dat:
z'n Quest nèt past,
de Quest net niet te groot is, of
de Quest maar nèt klein genoeg is

't Is maar waaraan je op het moment van schrijven de voorkeur geeft, mits het klopt met de rest van het verhaal :-)

Of heeft het Westfries z'n eigen taalconstructies waarvan de titel er een van zou kunnen zijn?

Magic Bullet zei

Ieder zijn meug zei de boer. De Quest viel voor mij direct af na de 1e de beste scherpe bocht. Ik vind het opvallend dat de Quest zo'n heilig huisje is voor velen, terwijl ik het Mango/Strada concept wat universeler toepasbaar vind. En mooier, maar over smaak valt niet te twisten. Ik schop graag tegen heilige huisjes...sorry, niet persoonlijk bedoeld.

Wijnandt zei

En wat te denken van mensen die de voorkeur geven aan 'n open driewieler: zo'n warrige metalen contraptie met alles open en bloot in het zicht met lekker veel luchtweerstand :-}

Pé Koomen zei

Het is wel duidelijk, over smaak valt niet te twisten, geef mij toch maar een Quest en zo heeft iedereen zijn voorkeur. Ik hoop na de middag weer een klein rondje te maken, eerst de regen laten passeren.