30 september 2014

La Palma
Waarschuwing vooraf, niet geschikt voor Questen en dat soort voertuigen, het enige wat vlak en recht is op dit eiland is de landingsbaan van het vliegveld.
Hé daar is ie weer, nog maar net bekomen van een ruim weekje vakantie meteen weer proberen iets aan mijn blog te doen. Vannacht rond 03.30 uur gingen de “luiken” dicht om nog een stukje nachtrust mee te pakken en vanmorgen moest er één en ander gebeuren aan opruimen en de wasmachine testen op zijn kwaliteiten. De Quest zal nog even geduld moeten hebben voor hij uit gelaten zal worden dus zal een ieder die dit leest het moeten doen met een kort verslagje van de afgelopen vakantie op het zonnige en warme La Palma. Het is één grote vulkaan of eigenlijk een hele serie vulkanen, groter tot 2423 meter hoog langs het randje en een hele serie kleinere, maar wel een heel apart eiland. Verbazingwekkend zijn de enorme bananenplantages soms overdekt met een bescherming, bestaande uit doeken die, op afstand de indruk geven van een groot zandstrand. Helaas op het eiland zijn een paar plaatsen waar in zee kan worden gezwommen (hebben we gedaan, zwemmen in de Atlantische oceaan) omdat rondom alles uit lavarotsen bestaat waar het maar moeilijk bivakkeren is en die plaatsen waar wel “strand” is loop je over een zwarte laag fijn lava wat “zand” genoemd wordt. Verder een prachtig eiland wat we van noord naar zuid en ook van oost naar west hebben verkend met privé chauffeur zwager Kees. Met een paar foto’s besluit ik deze eerste “volle”ronde. 

2 opmerkingen:

Wilco Pompert zei

Hoi Pé, heerlijk hè dat eiland. Ik begon je verhalen al te missen.

Adri Manhave zei

Hoi Pé,

Ik dacht al dat je op vakantie was, het was al even stil na je laatste bericht. Zo te lezen en aan de foto's te zien hebben jullie een prima vakantie genoten!

Groeten, Adri.