13 september 2018

Een "zussen rondje"

Het moest er een keer van komen, het einde van de km-teller in de Quest, helaas het is inderdaad einde verhaal hij is niet meer tot leven te wekken en is geëindigd op 122.122 km. Een breuk in de kabel vlak bij de “sensor” aan de spaak van het linker wiel en daar kan ik niet solderen op een tape omheen zetten dus opzoek naar een ander bij de fietsenmaker, helaas niet op voorraad, een draadloze.  Ondertussen toch nog even een rondje fietsen een “zussenrondje”, ja hoe verzin je het. Ik had geluk 5 van de 6 waren er thuis alleen de jongste was vandaag in functie als oppas-oma en zodoende werd mijn rondje een kilometer of 5 korter. Onderweg een belletje van de fietsenmaker hij is binnen dus vanmiddag even ophalen. Hij zit er ondertussen op maar werkt nog voor geen meter, de tijd zal het leren of ik nog blij wordt van dit apparaatje nu in elk geval nog niet.Onderweg viel mij op dat het zo helder was overal kon je in de verte helder alles zien nergens nevel iets wat de laatste dagen heel anders is geweest. Het ritje van deze dag werd slechts 70 km zonder teller maar wel met de GPS geregistreerd en onder een strak blauwe hemel.


3 opmerkingen:

Joop zei

Laat nog eens weten welke teller je nu hebt, of ie goed werkt en of je je kilometers kon overnemen. Je teller die nu stuk is vond ik beter qua mogelijkden dan die er later werden gebruikt.

Pé Koomen zei

Sigma BC 7.16 ATS Is de vervanger als ik alles goed heb gelezen kan ik de kilometerstand ook invullen op deze fietscomputer, maandag maar eens uitzoeken ik denk dat het goed komt.

Theo Mol zei

De sensor geeft een pulsje bij iedere omwenteling, heel vaak zijn ze uitwisselbaar. Als de draadloze niet werkt is het waarschijnlijk wel mogelijk een "donor"-sensor van een andere computer te gebruiken, met je oude draadje.
Het is een beetje priegelwerk bij het inbouwen maar dat is niet de grootste klus als je kunt solderen. Je oude computer kan dan gewoon blijven zitten.