17 september 2018

Testen of pesten



Ik kwam thuis en geen 10 minuten later werd het zonnig, ik had juist het vaste idee geaccepteerd dat het nu herfst was, somber en nergens een “pik” zon te zien.
Totaal gereden kilometers + 100.000 km met deze Quest
                    
Wat bracht me vandaag op pad, uiteraard de Quest maar ik had mezelf een opdracht gegeven, de km-teller op juistheid afstellen. Het valt tot nog toe niet mee, dat draadloze is in een ligfiets niet zo geweldig, afstellen op 20”wielmaat klopt voor de donder niet dan instellen op 1,49 cm per wielomwenteling is de volgende misser en zo heb ik onderweg om de 10 soms 20 km geprobeerd een paar centimeter meer of minder in te stellen. Ik meen dat ik nu op 1,63 sta en nog steeds is het lang niet kloppend. De Garmin GPS werkt in dat opzicht al jaren meer precies zoals ik met de vorige teller had, nooit afwijkingen, ja op 200 km kon het soms eens een paar honderd meter schelen maar dat stelt dan niets voor. De totaal telling is er wel in te brengen maar met dat gedonder van meer en minder klopte dat ook niet dus met de hand instellen met de kilometers gegevens van de GPS geeft toch weer het juiste beeld maar dit werkt niet zoals ik altijd heb ervaren.
Duitse toeristen die de weg zoeken

Langs het Marsdiep bij Den Helder

Gewoon in de berm

Er bloeide zelfs een heel veld
Het testrondje ging via Den Helder langs het Marsdiep en door de duinen naar Callantsoog en werd al “prutsende” met de teller 72 km naar GPS gegevens.

3 opmerkingen:

Wilco Pompert zei

Hoi Pé, misschien toch maar ouderwets met een draadje?

De Bobslee zei

Hoi Pé,

Ook ik heb in de velomobiel een paar draadloze computers geprobeerd, en het blijft sukkelen.....Ten lange leste weer gewoon een computer met draad aangeschaft, die werkt tenminste altijd.

Piet Kunis zei

Hoi Pe', ik rij ook met Flites om 19 mm velgen en een draadloos BBB tellertje.
Ik heb de diameter in gesteld op 161,8 cm. E.e.a. werkt prima.
groet, Piet