16 oktober 2019

Gewoon een vast rondjeZe hadden helemaal gelijk, de “weerprofeten”, eerst zon en later op de dag toenemende bewolking en kans op regen. Ik ging van huis met prachtig zonnig weer en kwam thuis iets voor 14.00 uur en toen vielen de eerste druppels. Het ritje van vandaag ging eerst richting Obdammerdijk maar daar was niemand aanwezig en dan ga je meteen maar door om met een flinke omweg het HEM-rondje er aan vast te knopen.
Het “Wipbruggetje” na Opmeer blijft een mooi plekje waar menig bruidspaar op de foto is gegaan maar nu was het er rustig. Vanaf Obdam ging ik richting Spierdijk maar moest een stukje omrijden omdat er aan de weg werd gewerkt, zoiets is de laatste tijd aan de orde van de dag omrijden voor een veilige doorgang.Langs het Markermeer en later het IJsselmeer gaat het weer gesmeerd en zie ik nog een aantal zeilboten die gebruik maakten van de wind die nogal pittig is.

Kort voor Middenmeer komt Jan weer aanrennen, stoppen, even kletsen en als het dan iets begint te motregenen zijn we snel uitgepraat en spoeden ons naar huis waar het verhaal voor vandaag eindigde na 99,9 km, net geen 100.

Geen opmerkingen: