22 oktober 2019

Ik was op de verkeerde plaats

79 km


Waar blijft het mooie weer, ja de weervoorspellers kunnen wel mooi weer de wereld in praten maar de realiteit was vandaag heel anders. Ik had me voorgenomen om even naar Gerard en Marjon te fietsen in Alkmaar een simpel ritje van een kleine 30 km en dan zie ik nog wel hoe ik er weer een rondje van kan maken. Als ik van huis ga is het droog maar amper buiten het dorp begint het al licht te miezeren en het bleef ook zo hoewel het af en toe echt droog was. In Alkmaar kwam Marjon naar beneden om de garage te openen zodat de fiets veilig binnen kon staan, Gerard had net een paar collega’s op visite. Gezellig kletsen onder het genot van een bakkie koffie en na verloop van tijd weer verder, en weer was het droog.                                    
Langs de ringsloot

Eenzaam in de natuur

Opvallend groot, zeker 25 cm
Vanuit Alkmaar door St.Pancras de drukte uit om via de buitenkant van de Heerhugowaard de ruime baan op te zoeken, het ging allemaal best vlot totdat het weer begon te regenen.
Alles "glom" van het water

Een nieuwe waterberging langs de Flevoweg
Het was op een bepaald moment zelfs zo erg dat ik ben gestopt om de kap erop te doen in de hoop wat droog te blijven. De bedoeling was om een groter rondje te maken maar de regen heeft mijn besluit bijgesteld en zo kwam ik na 79 km alweer binnen en had ondervonden dat het in de Wieringermeer vandaag niet had geregend, de weg en het fietspad waren droog, ik was dus op de verkeerde plaats.

Geen opmerkingen: