20 februari 2020

De wind trotseren



Het was vandaag een tijdje wikken en wegen, zal ik nog gaan of blijf ik thuis. Wat betreft de regen was het geen probleem het was droog en dat bleef het ook maar die wind, nee nog maar even afwachten ik kan altijd nog een klein rondje doen als het wat minder waait. Eerst door de “tent” en voor “Miep Kraak” spelen, gewapend met stofzuiger en stofdoek is het een klusje van niets en dan buiten nog even een raam lappen wat er uit sprong door toedoen van een gevleugelde “vriend”, op dat moment effe niet dat “vriend”. Het loopt al tegen de middag als ik de verleiding niet kan weerstaan, even wat eten en dan een “kleintje” Wieringen. De route die ik dan zal gaan maken ligt op de meeste plaatsen beschut achter een bomenrij en over Wieringen langs Het Wad heb ik de wind van achter dus dat moet lukken.
Wind op het Amstelmeer

De Visafslag bij Den Oever

Lichtopstand verplaatst van de Afsluitdijk
naar het havenhoofd

Over het Amstelmeer blaast hij flink en de schuimkoppen geven een goeie indruk van de windkracht over het water. Als ik voor de wind zal gaan lijkt het me veiliger om niet naar de buitenkant van de dijk te gaan zonder trappen ga ik nu al 37 km en dit is een rechte weg zonder zijwegen, bij Stroe ga ik via de normale weg naar Den Oever en om de visafslag fietsend naar de polder, eerst de “lichtopstand” nog even op de foto aan de overkant en
Snoeien

Op hoogte in een "bakkie"

Een super fiets die "Gekko"
dan naar Middenmeer waar hevig wordt gesnoeid langs de Brugstraat, als hij weer “op stal” kan staat de teller van dit ritje op 43 km en ik ben uitgewaaid.                             

Geen opmerkingen: