16 november 2023

Hoera het is zonnig en droog.

 


91 km




Zuidwaarts kom ik meer wolken tegen


Ik zou bijna juichen, het is droog en het lijkt droog te blijven in het noorden van de provincie dat geeft weer moed want de kilometerteller is de laatste periode ver achter gebleven bij mijn instelling. Tiny gaat vanmiddag bridgen en dan kan ik ’s morgens wel even om een bakkie gaan, dus op naar Zuidoostbeemster. Ik ga van huis in volle zonneschijn en in het zuiden zou het minder zijn en dat blijkt ook wel als ik de bewolking richting het zuiden zie.
Op tijd stoppen om de zilverreiger vast te leggen

Maar goed ik zie wel waar het minder wordt met de zon, dit hebben we alvast weer.
Bagger wegen en bermen

De fiets gaat geruisloos richting Berkhout en als ik dan de afslag neem langs het vertrouwde pad schrik ik wel even, het is een grote baggerbende, er is met een schuifbord over gegaan maar van het groen in de berm is weinig meer te zien en de weg zelf moet nog met een grote regenbui schoon spoelen, nu is het smerig vooral als je tegenliggers tegen komt.
Gele schrikborden

Ik kijk er niet meer van op, het zoveelste gele bord wat meestal niet veel goeds beloofd, in dit geval valt het mee. Bij Tiny even koffie met koek gedaan en dan weer de terug weg starten, nu over Middenbeemster en daarna via De Rijp.
Sebastiaan Talsma

Op de Schermerdijk zie ik in de verte een witte velomobiel aankomen en waarachtig het is een bekende die ook stopt, Sebastiaan Talsma die even naar zijn ouders was geweest in Heerhugowaard. Zo zie je maar weer je komt altijd wel iemand tegen onderweg en dan is stoppen, de gelegenheid om weer wat nieuws over en weer uit te wisselen.
Kalkoen voor Kerst ?

Witte pauw

Parelhoenders langs de weg

Als ik weer een eind verder ben kom ik wat pluimvee tegen die niet op gehokt zijn langs de Obdammerdijk. Mooi laten lopen het is een mooie afwisseling langs de weg na zoveel regen.
Een waterig zonnetje

De "zeikerds" liggen 

De zon is wel weg maar het is droog en met het waterige zonnetje geeft dat weinig kans op neerslag denk ik. De “zeikerds” hebben betere tijden gehad toen stonden ze nog rechtop langs het water maar voor hen is de wind ook te sterk geweest.
Bieten rooien

In de Wieringermeer zie ik een bieterooier vlak langs het fietspad die er nog flink overheen gaat dus daar geen zorgen om het natte weer van de afgelopen weken. Thuis gekomen blijkt de teller van de fiets en de GPS allebei iets meer dan 91 km te hebben opgeteld, leuk beginners ritje als ik weer grotere afstanden wil fietsen.

1 opmerking:

Sebastiaan zei

Was goed je even te zien en te spreken!
Groet, Sebastiaan