07 november 2023

Klaar terwijl u wacht, op afspraak.

 


Eindelijk daar is weer een “schrijfseltje” , Ja ik ben al een tijd niet meer actief geweest op m’n blog maar nu kan het weer heel even. Het is alle dagen hopeloos weer, veel regen en af en toe te harde wind om veilig m’n rondje te maken. Op één van die dagen, vorige week bedacht ik dat ik dat “tikje” nou wel eens kon oplossen, tijd zat. In overleg met Theo van Velomobiel eerst beredeneren wat het zou kunnen zijn, de slotconclusie was dat als enig mogelijkheid overbleef het los zitten van de tandwielkransjes, te meer omdat een enkele keer de versnelling zelf omhoog of omlaag ging. Opereren volgens de voorgeschreven regels, alles ging goed tot het verwijderen van de as, met het vaste gereedschap lukte het voor een deel en daarna was het op eigen manier klooien tot hij er eindelijk uit was.


Veel roest vorming die ik eraf heb geschuurd met fijn schuurpapier, hij zag er weer goed uit zoals ik als leek dat beoordeelde.

De tandwiel cassette had inderdaad wat ruimte dus even aandraaien dacht ik, maar nergens was dat bewuste stukje gereedschap te vinden, teneinde raad naar de fietsenmaker in Medemblik, de assistent kwam met het verkeerde gereedschap maar toen de baas zich ermee bemoeide was het zo gepiept en zat alles weer vast. Dat kleine stukje gereedschap vond ik later in de onderste helft van mijn gereedschapskoffer.

Dan weer alles in elkaar zetten en dat lukte niet de as wilde niet daar waar ik dacht dat hij moest zitten, het had lang genoeg geduurd, ik gaf het op, ook omdat ik woensdag, donderdag en vrijdag andere bezigheden had en ik had besloten met de fiets op de kar naar Dronten te gaan, maar dat zou pas dinsdag worden, vandaag dus.

De deskundigheid van Theo heeft alles opgelost 

ook ontdekte hij dat de kabel van de derailleur klem zat wat ikzelf had gedaan bij het vernieuwen van een beugel, alles is weer opgelost met twee nieuwe handvatten kan ik weer kilometers vooruit (hoop ik).

Terug via Oudemirdum omdat die lieve kleindochter van ons, Fleur, voor een half jaar naar Australië gaat en vandaag vertrekt ze. Zo werd het nog een flink rondje tussen de buien door, helaas niet zelf fietsen omdat hij op de kar stond, volgende keer maar weer beter hoop ik.

Geen opmerkingen: