31 oktober 2023

Een "half" rondje


Weer een dag dat de “weermannen en vrouwen” het faliekant mis hebben, een zon overgoten dag . Niet op tijd van start omdat ik een tijdje bezig ben geweest om een euvel op te lossen in de Quest. Het is nog niets veranderd, als ik over een klinkerweg rij komt er een extra tikkerend geluidje bij wat er eerder niet was. Al meerder keren onderzocht wat het kan zijn maar tot nu toe blijft het een verborgen euvel. Zodra ik op glad asfalt kom is alles weer zoals het hoort, geen bijgeluid of extra rammel. Helaas het is nog niet gevonden, alles zit vast geen los getrilde schroeven ook geen ruimte op onderdelen voor zover ik heb kunnen vinden, het geluid is er nog steeds. Als het weer wat vaster wordt maar een keertje naar Dronten fietsen en hopen dat ze daar het probleem wel kunnen vinden en oplossen.


Ik ga vandaag maar weer een keer via de Schagerweg richting Kolhorn, nadat ik de imposante brug ben gepasseerd ben ik buiten de polder en bij Kolhorn wordt ik gemaand uit de fiets te klimmen, maar gelukkig hield de kraanmachinist even alles op “stilstand” en kon ik veilig doorfietsen.


Kort voor Schagen neem ik de weg richting Haringhuizen om later de weg over te steken en via ’t Veld mijn weg te vervolgen.


De lucht leek wel iets te veranderen in negatieve zin maar het viel alles mee.

Door de zoveelste wegafzetting kwam ik via ’t Verlaat op de weg door Oude Niedorp.






Eenmaal door dit dorp toch maar weer een keertje stoppen bij de ruïne kerk waar een heel verhaal achter zit, ik weet er nog van dat deze kerk doorblikseminslag is afgebrand  op 3 april 1977 en is tegenwoordig eigendom van de gemeente die het in stand zal houden als bezienswaardigheid.

Iets verder kom ik weer een aantal “afwijkende” schapen tegen, weer anders als die van gistermiddag die een hele zwarte kop hadden. Als alles weer op z’n plek staat geeft de teller voor vandaag 52 km aan.                              

Geen opmerkingen: