23 oktober 2023

De mist stuurde mij terug.

 


Het was vandaag prachtig weer maar met een zware tegenvaller, door de mist, en zodoende heb ik mijn route uit veiligheidsoverweging maar drastisch omgelegd.


Geen risico nemen door aangereden te worden door een automobilist die daarna alleen maar zal zeggen “Ik zag hem niet” dus na 7 km omkeren en naar een zonniger gedeelte van de polder en Wieringen rijden waar het zonnig bleef tot ik weer thuis was.
 

Op bepaalde stukken kon je zien dat de mist zeer plaatselijk was, links helder en rechts behoorlijk dichte mist.



Door het Robbenoordbos naar Den Oever en langs “Het huis van de Wadden” waar Tina de scepter zwaait in haar B&B.


Dan langs de haven omhoog en langs 3 karakteristieke “Wieringervissersboten” uit vervlogen tijden die in het hoekje van de haven liggen, boven staat aan het eind het monument voor alle vissers die nooit meer terug kwamen van zee.

Na een paar kilometer kom ik langs mooi plekje wat ’s zomer vaak droog staat en waar vogels hun broedplaats hebben.


Bij Stroe passeer ik “De Heidense kapel” met bijbehorend parkeerterrein.

Op Het Wad is te zien dat het erg laag water is, zo ver als het oog reikt zie je slibbanken waar geen water is te zien. In De Haukes zie ik wat mensen met kleinere en grote paarden dus voorzichtig doorrijden totdat ik een man zie fietsen tussen de amazones.



Hij riep ook gelijk “Hé daar is de “banaan” van Pé”, het is Jan van Dijk één van de zoons van Albert van Dijk oftewel “Mijn vriend van langs de weg ”,die enkele jaren geleden is overleden bijna 98 jaar oud. Jan begeleide zijn familie die op de viervoeters een rondje reden.


Ik had de bedoeling om Wieringen boven en onderlangs te rijden en zo kwam ik op de Nesseweg, (nooit eerder van gehoord) en weer verder wie kom je dan tegen op een heel smal fietspad, Adré Dronkers even kletsen en dan weer verder,
 maar uiteindelijk kwam ik weer op wat bredere en grotere wegen en paadjes die me naar Middenmeer hebben gebracht via Wieringerwerf

en ook een speciaal bord langs de weg trok weer mijn aandacht toen mijn kinderen voor de TV zaten te kijken naar dit programma. Alles bij elkaar was het net 71 km genieten waar de mist geen invloed meer op heeft gehad.

Geen opmerkingen: