25 oktober 2023

De nieuwe "gasketel"


 Hebben jullie dat nou ook, twijfelen of je zal gaan en als je dan weer thuis komt het gevoel hebben dat je de hele wereld weer aan kan. Met mij was dat vanmorgen wel zo, het was nog droog maar de berichten waren niet erg hoopgevend, nu nog droog, maar straks regen. Toch maar omkleden en de bandenspanning gecontroleerd en toen gaan, het was weer heerlijk na een dag binnen zitten. Het werd wel weer het bekende rondje Hoorn – Enkhuizen – Medemblik, het HEM-rondje het kan bijna blindelings.

Overal zie je ganzen maar als ze dan opvliegen lijken het er wel nog veel meer.
 

Even verder bij Bobeldijk staat een huis waar men flink aan het verbouwen is geweest en net daarvoor staat een z.g. gasketel, een zwarte ketel die uit het verre verleden bij verschillende huizen, waar de kwaliteit van de bron het toeliet en gas naar boven borrelde wat dan werd opgevangen in zo’n zwarte “Gasketel” en werd gebruikt om op te koken, bij mijn overburen stond er ooit ook één.


Langs het Markermeer zijn nog een paar enthousiaste zeilers actief.

Ik ben deze keer maar boven op de dijk gebleven en zag zodoende het kerkje op Andijk staan waar het leek of de toren eraf was, maar dichterbij gekomen bleek dat niet het geval maar de grauwe lucht en de buitenkant van de toren gingen in elkaar op.


In de Wieringermeer is er gisteren veel water gevallen en dat is te zien op het land en ook je auto wassen heeft weinig zin één ritje en hij is onherkenbaar geworden, bietenrooien en vervoeren naar een plaats wat extra transport met zich meebrengt laat de wegen niet onberoerd. Als de Quest weer binnen staat geeft de dagteller precies 90 km aan voor vandaag.

Geen opmerkingen: