17 oktober 2023

Koffie schoren in Alkmaar

 


Vanmorgen vrij vroeg kreeg ik een appje van m’n zoon, “Als je vandaag eventueel een rondje ga fietsen ik ben zus en zo laat wel thuis voor koffie” en meteen volgde er een tweede berichtje dat de Purmerenderweg op dat moment afgesloten was vanwege een grote boerderij brand waar zo’n 300 koeien liepen. En dat al om 6.02 uur is wel een opkikkertje maar het weer is goed en lang in bed heeft weinig zin, ik heb het nog tot 7 uur volgehouden. Na de ochtendrituelen was ik op een bepaald moment ook aan koffie toe en daarna langzaam omkleden en op naar Alkmaar. Weer een keer gezellig bijkletsen en ook zijn advies opvolgen om een alarmpenning aan te vragen, lijkt me niet verkeerd met al die medicijnen en bloedverdunners, veronderstel dat ze mij een keer aanrijden en ik niet alle vragen kan beantwoorden. Na de koffie weer opstappen maar eerst nog even een kijkje nemen in het appartement waar binnenkort de ouders van z’n liefje, Marjon, komen wonen. Als ik weer onderweg ben ga ik weer dezelfde weg als gisteren maar nu in andere richting en dan zie ik toch weer iets nieuws, misschien stond dit bord er gisteren ook al maar toen heb ik het gemist.


De tekst is duidelijk en ik ben het met de mensen eens die dit hebben gemaakt, de bruggen zijn niet passend in deze polder en nu nog in miserabele staat.
 



Er staat een stevige wind van opzij ook als ik de koeien zie liggen herkauwen waarbij er één uit de toon valt, zij heeft nog kalvergewoontes melk “snoepen” bij de volwassen “ouders” dus een “neusring” om de bron te irriteren zodat die wegloopt.


Bij restaurant “Les Deux Ponts” heeft iemand de bocht te ruim of te krap genomen gezien het kapotte hek bij de brug.


Als ik langs de weg naar Berkhout een aantal schapen zie lopen zijn er een paar afwijkende beestjes die versierd zijn met hoorns wat niet gebruikelijk is bij deze kudde. Als ik thuis ben en het gras meteen maar even heb gemaaid zie ik als hij in de garage gaat dat de afstand ongeveer gelijk is aan gisteren 81 km en het was weer heerlijk, hoewel aan de frisse kant.

Geen opmerkingen: