01 juli 2024

Fleur deed een rondje en ik reed wat om.

 

110 km

Een bedrijvige dag, ik “moest” vandaag eigenlijk heel veel maar alles is op de juiste manier ingevuld. Eerst de auto naar de dokter gebracht waarbij de ellende is dat je eerst naar Wieringerwerf moet rijden omdat ze de enige toegangsweg vanuit het zuiden naar Middenmeer gewoon pardoes voor een maand hebben afgesloten. Daarna thuis gekomen en omkleden en op verjaarsvisite bij zwager Leo die vandaag 87 kaarsjes mag uitblazen. Daar was ik al heel vroeg, 10 uur omdat ik om 11.45 uur in Enkhuizen zou zijn waar kleindochter Fleur met de veerboot aan zou komen om bij mij langs te gaan in Middenmeer en daarna via Den Oever met de speciale fietsbus weer naar de andere kant te gaan en dan is het nog 35 km naar Oudemirdum. Dit is het in ’t kort onderweg diverse keren stoppen en meteen  foto’s maken want je weet nooit of ze dit nog eens gaat doen. Het werd zodoende 110 km en ik heb ervan genoten dat kan ik je verzekeren.

Wat zal het worden ?

Bij de start was het nog even zeer twijfelachtig het was maar één bui , maar hij gold voor 10 later zag je nog wel wat wolken maar het bleef droog.

Inderdaad Enkhuizen boeit
En ......

hij is er .....




Andijk

Andijk

De Witte vuurtoren

De Dromedaris in Enkhuizen

Een belevenis voor ons beiden, zomaar samen een stukje fietsen en met de boot is de eerste etappe snel afgelegd.
De "Beste Struurlui" in Medemblik

De "Beste Struurlui" in Medemblik

De Dijkwerker in Onderdijk

De laatste etappe tot Middenmeer, daar wat eten en drinken en vervolgens even geleiden naar het busstation in Den Oever waar we werden verrast door twee dingen, de bus kwam er gelijk aan en er stapten een 25 mannen en vrouwen uit met even zoveel racefietsen. Mijn fiets stond aan de overkant en werd meteen tot "fotomonument" gepromoveerd. Iedereen moest bij het voertuig op de foto en op mijn vraag waar ze vandaan kwamen bleek dat Zweden te zijn en opweg naar Hoorn en morgen naar Vlaardingen. Ik weet nog dat ik een heel aantal jaren geleden ook zoiets mee heb gemaakt, dat was toen ook ergens langs de Afsluitdijk. 
Een 25 Zweedsewielerfanaten op weg naar Hoorn
en morgen naar Vlaardingen



En zo ging Fleur weer als enige passagier met de
fietsbus de Afsluitdijk over.





Geen opmerkingen: