25 juli 2024

Ik was te laat

 


De dag begon goed in Middenmeer, af en toe zag ik de zon even maar dat was nog erg vroeg. Later kwam er meer bewolking maar het bleef droog maar bij Zuidoostbeemster was de weg hier en daar een beetje nat. Ja ik was weer even die kant opgegaan met de wetenschap dat Velomobiel gesloten is “moest” ik wel een andere route kiezen en dat was niet moeilijk.

Dus dan kom je niet met lege handen, een bakkie aardbeien kan nooit last, ze kreeg vandaag nog een paar oud collega’s op visite dus dan is het altijd goed. Eén bakkie koffie en daarna de dames alleen laten en m’n weg weer zoeken naar Middenmeer het werd een kris kras rondje. De dijk langs het kanaal volgen, waar overig verkeer vaak te zoeken is dus lekker doortrappen. Als ik later dus terug ga stop ik voor de oversteek om naar het kanaal te gaan en daar werd ik op mijn helm getikt door zwager Jan van ’t Hof die ook de oversteek zou maken.

Langs het Noord-Hollands kanaal in Noordelijke richting en dan passeer je Spijkerboor waar een pontje is om fietsers en voetgangers over te zetten.


Ik ga verder via West en Oost-Graftdijk om de weg verder te nemen langs Alkmaar. Ik passeer later de drie molens van de Schermer en zie dat de totale verbouwing van een boerderij vorm begint te krijgen als ik bij wat verder fiets. Het vierkant is het enige wat over is gebleven om de woning weer volledig in oude stijl op te trekken om het vierkant heen, echt zo als het al honderden jaren gaat.

 Bij een afslag naar Bobeldijk had ik een paar dagen geleden een meerkoet zien zitten broeden op zijn nest en dacht gelijk, volgende keer even een foto maken. Ik was te laat want de jongen waren al uit het ei en probeerden de eerste zwemervaring op te doen een vertederend beeld.

Bij Middenmeer zag ik de eerste combine van dit jaar wintertarwe maaien en dorsen oftewel combinen. Na 112 km staat alles weer binnen en was het weer een leuke ontspanning.

Geen opmerkingen: