30 juli 2024

Via de "Zaanse Schans"

 

120 km

Dertig juni, weer een dag om te onthouden, waarom, nou omdat er mogelijk hier en daar tropische temperaturen op de meter komen te staan. Ik ben net terug van een rondje en zie dat het buiten 30,2 gr. C. is en binnen voelt het heerlijk koel maar het is wel 25,4 gr. C. Vanmorgen eerst even een boodschap doen bij de aardbeien verkoper. Tiny kreeg vandaag twee zussen op visite en dan is het prettig om wat extra van dat “snoepgoed” in huis te hebben, echte “zomerkoninkjes”.
Ze gaan weer verder

Het gaat heel vlot en in de bocht van het fietspad bij Oosthuizen zie ik de zussen staan net weer start gereed voor de volgende etappe. Even stoppen en enkele minuten later werd me nog nageroepen “Zeg maar dat we er aankomen” Bij Tiny even de aardbeien uit de fiets gepakt en toen was er meteen koffie met gebak voor me neergezet. Even later zijn de dames ook gearriveerd en kletsen we nog heel even waarna ik weer vertrek. Waar zal ik nu heen gaan, ik ha al een tijdje het plan om naar Zaanstad te gaan naar een oud klasgenoot van de Handelsavondschool, Jaap van der Jagt.



Dus op naar Zaanstad en ik zie wel of ze thuis zijn en inderdaad ik heb geluk Jaap en Diny zijn allebei thuis. Koffie of iets fris, het werd iets fris en later nog een stuk meloen wat er best in ging, Na enige tijd weer opstappen en richting huis in Middenmeer.


Ik ga via de “Zaanse Schans” waar het onwijs druk is, we dachten dat het zondag al vol was maar nu was het zeker het dubbele.

Onderweg zag ik in de Beemster dat er werd gecombined en op dat moment werd net de bunker van de combine gelost in een keepwagen wat behoorlijk stoof.

Langs de Langereis zag ik nog een Brug Mantia staan in volle bloei zo langs de weg. Als ik thuis ben blijkt het toch nog 120 km te zijn geweest met dit prachtige weer.

Geen opmerkingen: