31 juli 2024

Op bezoek bij optimisten.

 


Nog steeds zijn ze bij Velomobiel in Dronten niet aanwezig, mogelijk vakantie. Dus nog niet op en neer voor banden en nog een kleinigheid. Dat betekent dat ik iets anders moet bedenken, geen probleem.



De "Ambtenaar" heeft alweer 1 wiek nog 2 te gaan. Ik had gehoord dat het met een vroegere lagere school kameraad niet zo goed ging m.b.t. zijn gezondheid, laat ik daar dan maar even heen gaan. Hoogkarspel is niet ver dus even op en neer voor een klein ritje voor vandaag is wel genoeg. Eerst even bij zus Margriet langs en daar even bellen met de man die ik wilde bezoeken, hij was thuis en reageerde heel positief en zo ben ik meteen weer opgestapt om in Hoogkarspel op bezoek te gaan. Siem (Aker)  was thuis en met zijn gezondheid gaat het gewoon slecht, om niet te zeggen heel slecht. In het gesprek wat we hadden vertelde hij dat hij als het ware opgesloten zat in de kamer 10 meter lopen was maximaal, niet meet naar boven en zo vertelde hij de gevreesde ziekte met uitzaaiingen en dat was nog maar het begin. Ik heb me wel weer gerealiseerd dat ik tot nu toe “stront” mazzel ben, we zijn van hetzelfde “bouwjaar” ( 1940) en ik vind 100 of 200 km fietsen helemaal geen bezwaar en zet dat maar eens naast elkaar.

We hebben koffie gedronken waarna ik weer ben opgestapt. Weer op de hoofdstraat bedacht ik dat het wel erg vroeg was om weer naar huis te gaan. Ik ga ook even naar neef Sander, ooit een niet onverdienstelijk wielrenner, maar helaas tijdens een wedstrijd stond er een auto op het parcours en dat werd hem noodlottig en zo zit hij daardoor al meer dan 20 jaar in een rolstoel vanwege een dwarslaesie maar hij is en blijft optimistisch Daar weer wat drinken en kletsen samen met zijn vrouw Paula. Na dit bezoek even mijn rondje afmaken en eindelijk thuis was het toch nog weer 89 km over Godswegen in Noord-Holland. Maar dit alles heeft me wel aan het denken gezet, wat ben ik mazzel, ik zie nog zoveel.

1 opmerking:

Corn-Dolly zei

Stop met denken en zorgen maken! Neanderthalers hadden te maken met Mammoet en sabeltandtijgers. Ze konden elk moment er door gedood worden maar het betekende voor hen ook een voedselbron.
Wij worden dagelijks omringt met moderne mammoeten. Vrachtverkeer, grote trekkers en Sabeltandtijgers als auto's en ander snelverkeer. Ook dicht bij huis. Ze kunnen je 'opvreten' als je pech hebt maar je hebt ze ook nodig.
Leef alsof je 110 kunt worden. Dan heb je nog 27 jaar voor de boeg..
Door zorgen te maken veranderd er niks. Wordt je getroffen door een enge ziekte. Pech. Zorg dan dat als je omkijkt een mooi zinvol leven hebt geleeft. Kom je in een romstoel? Vervelend. Maar leven kan gewoon (met wat aanpassingen) gewoon nog lang doorgaan. Waarom niet. Sippen heeft geen zin. Daar verdwijnt die rolstoel niet mee. Je hebt idd gewoon mazzel. Ik ook tot nu toe. Extra reden daar dankbaar voor te zijn. Elke dag. Niks is vanzelfsprekend. Kijk niet verder dan de dag voor je en je hebt geen weet van de zorgen in de toekomst.