27 december 2010

Prachtig fietsweer
De zon wilde er vandaag in de kop van Noord-Holland maar niet door komen en toch was het heerlijk fietsweer. Na alle drukte en cadeautjes van de kerstdagen is het weer heerlijk om ontspannen een rondje te fietsen zonder aan rijmpjes enz. te denken. Ik kan gerust zeggen dat ik de Kerst prima ben doorgekomen, geen afwijkende situaties in het kerstgebeuren en na een “normaal” weekend is alles alweer achter de rug. En dan begint de nieuwe week weer, alles op een rijtje zetten en als de wasmachine bezig is kan ik alvast de banden even bijpompen. Het is al een hele poos geleden dat ik de banden heb nagekeken maar met een paar pompslagen is alles weer op voldoende spanning gebracht. Ik ga eerst even over Wervershoof en bemerk onderweg dat de wegen eigenlijk overal 100% schoon en zelf droog zijn. Het is overal rustig langs de weg, mogelijk heeft dit te maken met de schoolvakanties anders heb ik er geen verklaring voor. In Wervershoof heb ik een bezoekje gebracht aan zus Ans en haar man Aad, dochter Marjoleine was ook thuis en meende dat ze een probleem had, haar auto was stuk en nu was ze bezig met een andere wagen en als je dan moeilijk besluiten kan heb je een probleem zullen we maar zeggen. Na de koffie vroeg Ans waar de reis verder heen zou gaan, via Zwaagdijk naar Wognum en zo naar Middenmeer maar voor de zoveelste keer ging het weer helemaal anders. Het werd rechtuit naar het einde van Zwaagdijk via ’t Keern naar Bobeldijk en dan via de “binnenlanden” naar Spierdijk en uiteindelijk Obdam. Net voor Obdam meende ik nog een molen vast te moeten leggen en ook heb ik gepoogd om de natuur met al haar erfstukken te vereeuwigen, het blijft alle keren een prachtige bezigheid. Bij Tom en Gerda weer even koffie met koek en tot slot het laatste stukje naar Middenmeer. Na 67 km. gaf hij er de brui aan.

2 opmerkingen:

Kees van Hattem zei

Beste Pé. Vanmiddag belde ik ons mam in Oirschot, daar ligt 30 cm sneeuw, en dat blijft er voorlopig ok nog liggen ok ! Groeten Kees.

Pé Koomen zei

Hoi Kees,

Ik was eerst nog van plan om via "De Waard" te gaan maar later bedacht ik , die zijn naar de oliebollentocht in het zuiden des lands maar dat lijkt dit jaar niets te worden als ik dat goed begrijp.

gr.Pé