11 augustus 2011

Ergens schijnt de zon






En weer was het zomer, met recht WAS want de dagen beginnen alweer aardig te “korten” en nog steeds is het anders als we “vroeger” als zomer hebben gekenmerkt. En toch weer even op pad geweest, niet ver maar toch nog 87 km en dat voor een winderige regenachtige dag, nou ja niet mopperen. Ik was al heel lang niet meer richting Den Helder enz. geweest dus dat leek me wel wat. Niet rechtstreeks maar eerst maar via de Alkmaarseweg richting Broek op Langedijk enz. Het eerste wat nu echt is opgevallen is het enorme grote bord met de aankondiging dat het straks echt gaat gebeuren waar ik gisteren al over schreef, de N242 in groot onderhoud. In de “kop” van de Heerhugowaard kwam ik langs een perceel zonnebloemen wat me wel even deed denken aan Frankrijk, alleen de temperaturen blijven ver achter. Het was nog steeds droog en af en toe moest ik naar de “zwaaipalen” en vlaggen kijken of ik nou voor of tegen wind in ging, het was dus recht tegen wind in maar het “vloog” er over. Bij Schoorldam was het even zoeken hoe ik verder kon richting Schoorl maar achteraf was het simpel, een mooie tunnel met water onderin. Dat laatste zal t.z.t. wel over zijn verwacht ik. Door Schoorl en over de Schoorlsezeeweg naar de kust, onderweg nog wel even gestopt voor een foto van de bloeiende heide en dan op naar Hargen waar ik ook “onze” strandvonder weer in volle glorie kon fotograferen. Zijn half doorgezaagde benen zijn weer keurig hersteld en hopelijk blijft verder ongemak deze stoere baas bespaard. Er stonden ook een aantal Aziaten die de storm trotseerden om een foto van dit beeld te maken terwijl hun fietsen echt vlak lagen door de storm. Uit veiligheids overweging ben ik maar niet langs de Hondsbosschezeewering aan de buitenkant gaan fietsen, de storm was me net even te gek dus aan de binnenkant ging het ook prima. Na Petten, Callantoog op naar Groote Keeten waar het aardig begon te regenen en dat was voor mij het teken dat ik beter richting Middenmeer kon nemen i.p.v. door gaan naar Den Helder. Onderweg kwam er nog een sms van mijn schoonzoon en dochter uit Zuid-Frankrijk met foto, een blauwe lucht en mensen in badkleding en dan is het helemaal frustrerend dat het hier maar niet wil “zomeren”. Dus bij Groote Keeten rechtsaf en in straf tempo richting ’t Zand enz. om via Oudesluis en Wieringerwaard naar “De Meer” op te “stomen” waar ik weer heerlijk uitgewaaid ben binnen gekomen.

2 opmerkingen:

Gerrit zei

Je hoeft helemaal niet zo ver voor de zon , rond 13:00 vandaag was ik nog in reuver,Limburg en daar was het heerlijk weer, ook mensen in bikini voor hun huisje maar op de terugweg naar huis ,Zaandam, werd het weer steeds slechter.

Anoniem zei

Hi Pe,
grappig, ook ik stelde (gisteren) vast dat de dagen hier weer langzaam langer worden..., de fietsverlichting is nog wel nodig op wat langere ritjes na het werk maar toch...
De zon liet ook hier verstek gaan, terwijl eerder deze week ik al zelfs een ritje in zomeroutfit (wel met mouwen) reed, dat is toch wel lekker, en dubbele handschoenen/hoezen/etc, maar wel met blote benen.. toch langzaam weer gaan vervelen.. maar ik blijf de afwisseling van seizoenen mooi vinden... stel je voor dat het altijd mooi weer was...!
gr, huub