08 augustus 2011

Weer of geen weer, gaan met die banaan.




Het was vandaag in het begin wel even wikken en wegen of ik zou gaan. Toen ik vanmorgen wakker werd bleek het te onweren en behoorlijk hard te regenen, het was nog redelijk donker dus nog even omdraaien maar slapen is er dan meestal niet meer bij. Uiteindelijk ben ik er maar uit gegaan en zag op het garagedak nog talloze bellen op het water wat het juiste beeld weergaf van wat men had voorspeld, regen en harde wind. Zo tegen 10 uur leek het toch wat op te helderen en ben ik het andere “pak” maar aan gaan trekken. De fiets naar buiten en dan zien we wel. Volgens de buienradar zou het droog blijven in de richting Alkmaar enz. dus maar in die richting fietsen. Eenmaal onderweg lijkt er wel geen terug meer te bestaan, gaan met die banaan. Maar is het allemaal wel zo verstandig, ik ben gestopt om een foto te maken van de lucht, in die richting rij ik nu, wat moet dat allemaal worden, ik zal wel zien.Inderdaad na een paar kilometer moest de kap erop en zat ik volledig droog, nou ja mijn helm werd nat maar dat is dan ook het enige. In Oude-Niedorp leek het een moment alsof ze met emmers water aan het gooien waren, het plensde zoals ik nog nooit had meegemaakt onderweg. Maar het was allemaal met een paar minuutjes weer over en na dit laatste buitje was het verder prachtig weer. Door Heerhugowaard langs Alkmaar en later de Westdijk en Zuiddijk bijna bij Wim langs en verder door, over de Starnmeerdijk richting Spijkerboor en Purmerend. Om via Purmerend in de Zuidoostbeemster te komen gaf nog wat probleempjes, het wegdek voor de Neckerbrug ligt er uit en over een paar rijplaten langs het randje konden de fietsers nog net passeren. Bij Tiny even mijn neus laten zien de lunch daar gebruiken en later weer verder. Toen ik binnen zat regende het nog even flink hard maar toen ik weer verder ging was het droog ot aan huis toe geen spat meer. Wat mij vandaag wel erg is opgevallen, weinig fietsers en ander verkeer langs de weg maar wel veel bootjes op het water die op motorkracht van A naar B vaarden, zo ook op de Medemblikkervaart in de Wieringermeer. In Middenmeer nog even bij Gerard en Annemieke langs en na 105 km zat ik weer helemaal thuis.

Vanmorgen toen het nog geen weer was om naar buiten te gaan heb ik in Mapsource de route “geprikt” naar “De bron van de Maas” vanaf Oisterwijk naar Pouillyen Bassigny, 648 km

3 opmerkingen:

Kees van Hattem zei

Beste Pé. Ik was de hele dag bij Jan Geel in de leer. Een wiel goed spaken en daarna richten is een vak apart. Vanmiddag was Nelis Bakker de Mango senior op de thee. Je moet de groeten van hem hebben. Groeten Kees.

Anoniem zei

Hi Pe,
die medemblikkervaart lijkt wel erg op de Westfriesevaart.. (ik zit er tever voor weg om het even zelf te checken).
Mooie route, mooi langs de maas, dus niet al te steile bergen neem ik aan (maar toch wel enig klimwerk hier en daar, toch?).
Wanneer vertrekken jullie?
Net zelf terug van dagje hiken (bushwalking) in de sneeuw (hier in Hawke's Bay, zal de fotos gauw plaatsen).
gr, huub

Pé Koomen zei

Huub,
Je hebt volkomen gelijk het is de Westfriesevaart die ligt nog steeds vlak bij het Wagenpad waar jij je roots hebt liggen.

gr.Pé