04 januari 2012

Ruim voor de regen binnen



Ik ben weer thuis na een klein oefen rondje van 40 km, het viel allemaal best mee, wel wat wind maar niet echt hinderlijk en het was droog. Het enige nadeel van de wind was dat ik hem gemiddeld genomen telkens van opzij had en dat voel je wel dat er zo’n 3 meter “windscherm” meegevoerd moet worden. Omdat maandag Ben en Riet niet thuis waren leek het me net zo’n ritje om even heen en weer te gaan naar Wervershoof. De zon was er zelfs nog even bij hoewel er toch wel zoveel wolken hingen dat dit niet lang zou duren. Door Medemblik langs kasteel Radboud en en vervolgens onder langs de dijk en de buitenhaven naar Onderdijk. Hier had ik weinig last van de zijwind en in het dorp viel het ook wel mee. Bij Ben was de oudste kleinzoon, die maandag oppas speelde, nog te logeren evenals zijn tweeling zusjes, allemaal kinderen van Ruud en Kim. Ik ben er maar heel even geweest want ze moesten op verjaarsfeest van hun zoon Sander dus na heel even kletsen weer op pad, naar zwager Aad en zus Ans, niet thuis. Omdat de lucht er toch niet zo fraai uitzag heb ik mijn koers maar op Middenmeer ingesteld waar ik na ruim 40 km weer binnen ben gerold met een heel voldaan gevoel.

En dan morgen, voor diegene die het nog niet wisten, tussen 11 en 12 uur ’s morgens in het programma “KoffieMax” op Ned.1 zal er als het goed is een 5 minuten verslagje volgen van de onlangs verreden oliebollentocht, het zal mij benieuwen wat ze er van gemaakt hebben.

5 opmerkingen:

Kees van Hattem zei

Beste Pé. We gaan er voor zitten ! Groeten Kees.

Wim Schermer zei

Hi Pé,
Zag er leuk uit, mooie promotie van de velomobiel.
Wel zie ik dat je een keer rakelings bij me langs komt, dat heeft niet meer dan een centimeter gescheeld.
Groeten,
Wim

Pé Koomen zei

Hoi Wim,

Een goeie coureur heeft niet meer ruimte nodig dan die éne centimeter.Het was nog minder dan ik had verwacht die uitzending, de volgorde is zoek en zoals ik dit programma de laatste weken twee keer heb gezien is het een soort "noodstop voor bejaarden", het is voor mij de laatste keer dat ik zoiet heb bekeken.

gr.Pé

gr.Pé

Corn-Dolly zei

Als je wilt weten hoe dat zit met een pluim in je ....bij deze een witte pauwenveer vanuit Putten. Zzzzffff!
Al waren het maar 2 minuten, ze straalde een en al plezier uit. Een hele goede reclame voor velomobielen en hiermee aangetoond dat ze voor alle leeftijden. Hoezo oud?
Ontzettend goed gedaan Pe. Ik hoop dat veel mensen het gezien hebben en dat we nu eindelijk eens afkomen van dat gevaarlijke imago.
Uhhh, moet je natuurlijk wel Wim onbeschadigd laten...;-)

Wim zei

Beste Pé,

Geweldig. Je vertelt duidelijk, enthousiast en heel compact je verhaal. Knap gedaan.

En ach ja die ene centimeter bij de andere Wim....volgens mij moet je gewoon netjes aan de kant gaan, als je wordt ingehaald door een snellere rijder...;-)

Groeten, de Roeifietsende Wim