06 augustus 2018

Zo'n rondje lijkt wel al korter te worden




Het was weer een mooi rondje vandaag, het fietspad van Enkhuizen naar Lelystad weer eens uitgeprobeerd en ik moet zeggen, het is goed bevallen. En als je die dijk hebt gehad kom je vanzelf bij de Ketelbrug en op dat punt heb ik even getwijfeld, ga ik over Urk of over Emmeloord, het is het laatste geworden. De schapenstront hebben me toch wel wat huiverig gemaakt en als je er eenmaal fietst is er eigenlijk geen weg terug dus meteen maar besloten om via Emmeloord te gaan waar de omleiding voor fietsers ondertussen is opgeheven, ik kon zo doorrijden.



En dan zie ik op een bepaald perceel land nog weer een gewas liggen wat nog officieel geoogst moet worden, een stukje vlas. Pas na het z.g. repelen wordt het vlaszaad geoogst en zulk vlaszaad heb ik vroeger vaak verwerkt, drogen op een eest en via een z.g. padditafel het lichte zaad scheiden van het volle en goede zaad, allemaal nostalgie. Iets verder in de Noordoostpolder is met bezig de bermen te maaien maar ik denk dat er na deze handeling nooit meer iets te maaien valt het is nu al één grote stofwolk. Als ik bij Siebo en Bianca kom in Oudemirdum gaan ze net aan de koffie dus ik weet mijn tijd, koffie met koek en heerlijk ontspannen bijkletsen. Thimo is ook thuis die heeft maandags vrij en Fleur, die vandaag ook vrij heeft, zit ergens op een paard hoor ik van haar moeder. Na verloop van tijd vertrek ik weer richting N.H. en moet een paar keer wachten voor sluizen en ophaalbruggen maar verder gaat het als een speer en ben ik in no time bij Den Oever waar een bakkie kibbeling op me wacht.
Halverwege de dijk is het druk op het stuk “vrij” kamperen, nooit eerder zag ik hier zoveel campers staan. Eenmaal weer onderweg wordt ik op het fietspad ingehaald door Georg Krüg die op en neer is geweest naar Drachten. We rijden samen kalm aan tot aan Wieringerwerf waar Georg via het bospad de kortste route naar huis neemt en ik de laatste kilometers naar huis afleg waar de 204 km weer netjes is bijgeschreven aan het totaal en dat met een gemiddelde over ruim 200 km van 31,1 km p/u.

Geen opmerkingen: