27 september 2018

Heel veel september zon




Het is een kwestie van wennen of het wordt gewoonte, opstaan de ochtend rituelen en na de krant en het ontbijt plannen maken voor weer een zonnige dag. Eerst maar een begin maken met het gras wieden dat is opgekomen op het klinkerstraatje naast het grasveld. Ik ben afgelopen voorjaar en zomer wat te royaal geweest met graszaad strooien omdat het maar niet op wilde komen, er staat nu genoeg maar er is iets uitgewaaid en daar moet ik nu voor boeten. Als ik een redelijk begin heb gemaakt ben ik aan koffie toe en daarna omkleden en een klein stukje ontspannen met de Quest.Van start in noordelijke richting en dan kom ik langs de grasdrogerij van Wil Hartog, iets verder stonden 6 windmolens en nadat ze zijn gesloopt werden er nieuwe “onderstellen” in de grond aangebracht ik heb nog even een paar foto’s gemaakt van wat er op dit moment nog is te zien voor er nieuwe molenonderdelen op worden gemonteerd, geweldige bouwwerken als je weet wat er al onder de grond zit. Iets verder werken de grasmachines van Wil Hartog aan het verzamelen van gras voor de drogerij. Ik ga verder via Wognum om te zien of er alweer Elstar appelen in de verkoop zijn op mijn vaste afhaaladres, er liggen Delcorf en als ik het goed heb gezien lag er ook een zak Elstar dus morgen even langs om een paar zakken op te halen. Dan via het fietspad “Over de Leek” naar Zwaagdijk en verder via Berkhout en Scharwoude naar de IJsselmeerdijk om via Hoorn enz. het vaste rondje te maken.



Het is nevelig op het water en toch zijn er nog een heel aantal zeilboten en bootjes actief. Op een bepaald moment zie ik mijn vriend met de kano weer gaan, vrij ver op het water en goed beschermd tegen wind en water, ik vind het maar beangstigend zo ver op het water en met een “rikketik” die af en toe niet helemaal safe is, maar hij zal zelf best weten wat hij doet en genieten staat hoog in zijn vaandel.


Bij Bovenkarspel is de nieuwe fietsbrug eindelijk open dus even erop en een plaatje maken alvorens ik doorga naar Enkhuizen waar de kibbeling weer goed smaakt om de rit af te sluiten door via Medemblik de thuishaven op te zoeken na 96 km met heel veel zon en een beetje wind.

 I

1 opmerking:

Wilco Pompert zei

Hoi Pé, het blijft leuk jouw blog te lezen, ik heb net augustus 2006 weer eens bekeken.