05 september 2018

Vluchten voor de buien, hier niet.


43 km

Ik, wij hebben puur geluk m.b.t. de regen, als ik de berichten hoor dan is het meer zuidelijk af en toe hevig en hier is het nog steeds droog. Ik had de buienradar eerst eens serieus bekeken en ook de weerman voor Noord-Holland, Jan Visser, gehoord over wat ons te wachten stond. Voor het noordelijkste deel van de provincie zou het voorlopig wel droog blijven maar het zuidelijke deel had al behoorlijke buien te verwerken gehad.
De brug in Medemblik

Maisoogst in Twisk

Vlakbij de grasdrogerij van Wil Hartog

Verzamelen en straks naar de grasdrogerij
En zo besloot ik om even een klein rondje te maken, zus Margriet heb ik al een tijdje niet opgezocht dus eerst daar even langs en een bakkie doen. Vervolgens weer door naar huis, ook omdat de lucht steeds donkerder werd, nog even stoppen bij een vroegere buurjongen die samen met zijn vrouw net bezig was het pad wat te herstellen, even kletsen en dan door. Via Hauwert naar Oostwoud en bij Jan Geel kijken of hij al bijna weer in oude conditie is. Jan moest vanmiddag naar het ziekenhuis om foto’s te laten maken zodat de dokter kan zien of het herstel na de operatie aan zijn sleutelbeen de goede kant opgaat. Hij is ondertussen al 4 maanden onderweg om weer de oude te worden.
De eerste spatjes bij Middenmeer
Een enkel spatje op het windschermpje was voor mij aanleiding om snel verder te gaan naar Middenmeer waar het slechts 43 km was geworden.

1 opmerking:

rob, nieuwegein zei

Heel wat regen gehad vandaag in Amsterdam, maar de woon werkrit, verliep gelukkig droog.