27 december 2018

Het ging nog goed, hoewel onwennig.

66 km binnendoor


Bij Tiny door het keukenraam gespot

Hoe is het mogelijk, na een flink aantal dagen niet te hebben gefietst kon ik vaststellen dat er nog weinig is veranderd, wel wat onwennig maar na een kilometer of 10 was het weer “gesneden koek”. Naar Friesland ga ik niet daar zijn we gisteren net geweest, de keus is niet moeilijk, rondje over de dijk het z.g. “ H.E.M.rondje “ maar bij nader inzien heb ik toch de koers maar aangepast en ben gewoon een rondje binnendoor gaan maken. Even bij Tom en Gerda langs in Obdam en verder zie ik wel. Gerda was alleen thuis en kletst zoals gewoonlijk “5 kwartier in een uur” maar wel gezellig en na de koffie met een stuk banketstaaf ga ik weer verder,
Mooie vogel

Een paar van de tientallen en ook een verdwaalde gans
ik neem wat binnen weggetjes en dan zie ik dat er hard wordt gewerkt aan de zwanenplaag die er in de toekomst vast zal komen. Ik zag er een heel aantal maar dat was nog niets bij wat ik even later kreeg te zien, iemand ging met zijn auto het land in en reed richting iets wits wat later bleek een enorm aantal zwanen, wat een zwerm, te ver weg voor een “knappe” foto.
Lida 'sorteert" op kleur.
Drie zakken met tulpenbollen

Via de Zomerdijk naar Bobeldijk en dan via de Slagterlaan naar Berkhout waar Ben druk bezig was om Lida te assisteren met tulpenbollen planten. Stoppen en heel even kletsen en toen kreeg ik ook nog bollen mee voor de tuin, dat kan mooi bij Tiny morgen denk ik.
Stomme ezel

ja klopt, ik ben overtuigd.

Watervogels achter Twisk

Een klein ommetje en verder naar Midwoud waar de ezeltjes nog steeds rondlopen en door het natuurgebied achter Twisk waar het “stikt” van de watervogels.
Woningbouw voor buitenlandse werknemers

Woningbouw voor buitenlandse werknemers
Dan de weg oversteken het Agriport gebied in waar een groot appartementencomplex al behoorlijk ver is om straks buitenlandse werknemers een redelijk onderkomen te verschaffen. Als ik weer thuis ben heeft de teller 66 km verzameld.

Geen opmerkingen: