19 februari 2020

En weer was het HEM-rondje favoriet

Het H.E.M.-rondje 87 km 

De storm is nog niet helemaal gaan liggen maar het is redelijk om nu wel over de dijk te gaan om het H.E.M.-rondje weer een keer te maken. Het is tegen 10 uur als ik van huis ga en dan eerst maar naar Hoorn om bij Gerard en Ina langs te gaan, Gerard is ondertussen 7 keer aan z’n knie geopereerd en kan zodoende niet de deur uit, van opereren naar weer opereren en dan nog een keer of wat en tot slot een herstel operatie, hopen dat het nu goed komt.
Onderweg moet ik omrijden vanaf Abbekerk richting Benningbroek is afgesloten dus dan maar  een alternatieve route en zo kwam ik met een flinke omweg toch op de plaats van bestemming.  Ik had bij een laatste bezoek de breedte van z’n poortje opgemeten om de Quest binnen op het erf te kunnen zetten, alles goed en wel maar nu stond er een auto zodat ik de bocht niet kon maken dus op het trottoir parkeren wat in dit rustige straatje ook goed is gegaan. Een tijdje kletsen onder het genot van een bakkie gaat mij altijd goed af.


Als ik later mijn weg weer vervolg ga ik richting de dijk om dan naar Enkhuizen te gaan, er is wel hoogwater blijkt wel want er is een heel stuk grasland onder water gelopen tussen Hoorn en Schellinkhout.
Ook in Enkhuizen moet ik hier en daar een andere weg nemen om door te kunnen gaan, de ophaalbrug vlakbij de haven is gelukkig wel normaal te passeren hoewel de eerste indruk anders deed vermoeden. Langs de dijk en niet bovenop want het stuk vanaf Hoorn naar Enkhuizen was me af en toe net winderig genoeg.
En zo zag ik vuurtoren “De Ven” ook weer een keer vanaf de doorgaande weg en niet met een “noodgang” vanaf het fietspad en meteen weer omhoog dan let je meer op je stuur als de snelheid wat hoog is. De wind is nog pittig af en toe en beneden langs de huizen geeft toch een prettiger gevoel om zo richting Medemblik te gaan en dan naar Middenmeer waar de teller voor vandaag op ruim 87 km is blijven staan.


Geen opmerkingen: