25 februari 2020

"Wat een leuk gezicht hij vaart nu echt" zei die mevrouw

80 km


Ik moest het vandaag meteen maar waarnemen, niet te lang wachten want vanmiddag wordt het weer slechter volgens de berichten en morgen en overmorgen zit het er helemaal niet in, men geeft zelfs aan “winterse buien” kans op hagel en zelfs natte sneeuw. Ik denk dat we kunnen zeggen dat in Nederland alles mogelijk is en niet alleen op politiek gebied. Dus ik wil en kan vandaag weer op pad, ik kreeg gisteren van mijn zoon een appje “als je gaat fietsen ik ben vandaag en morgen thuis voor koffie” . Nou was het gisteren niet mijn weer om de deur uit te gaan dus vandaag ga ik op visite naar Alkmaar.
Broek op Langedijk/Noord-Scharwoude
Er staat nog een behoorlijke wind en die heb ik voornamelijk op “kop” en een paar kleine stukjes opzij, bij Broek op Langedijk even een foto met berichtje gestuurd, “Ik ben onderweg” en zo zat ik even later aan de koffie samen met Gerard en Marjon.
Veilig parkeren onder de flat
Nadat ik eerst had gemeld dat ik voor de deur stond ging even later de roldeur omhoog en kon ik naar het “privé” plekje rijden waar de fiets veilig staat bij z’n grote tegenpolen in deze enorme grote garage. Tegen de middag ga ik weer verder, niet direct terug naar Middenmeer maar eerst nog een rondje bij elkaar trappen via wat geschikte “snelbanen” in de kop van de provincie.
Geknotte wilgen langs de ringvaart

Aardappelveld dat niet meer goed komt

De drie Schermer molens

Zwarte zwanen in open veld

De enorme wilgen zijn echt geknot op de dijk langs de ringvaart en eenmaal in de Schermer keek ik er vreemd van op dat er nog een enorm groot perceel aardappelen in de grond zit die mogelijk door de nattigheid niet/ nooit meer gerooid kunnen worden. Na de drie molens bij Schermerhorn ga ik rechtdoor naar de afslag richting Hoorn, alles met een flinke rugwind achterop ging ik via Berkhout en Wognum naar de polder.
Google is aan het opruimen

Eén en al camera's langs het perceel
Op de hoek van de Tussenweg krijg ik het idee dat Google voorlopig is uitgebouwd, de bewakingskeet is weg en het terrein lijkt ook opgeschoond en op het hek om alle gebouwen heen staat op elke 4e paal een camera om geïnteresseerden goed op de video te kunnen zetten.

Wateroverlast wegpompen


Ik heb gezondigd voor 100 meter

"Wat leuk gezicht" zei die mevrouw,
"Hij vaart nu echt"
Dan nog een nieuwe ervaring bij het tunneltje onder de A7 door voor fietsers staat een bord, ik had ze wel bezig gezien om wat afvoeren vrij te maken vanwege te veel hoog water maar ik ga toch maar door, heel voorzichtig door het water waarbij goed ging, het water kwam net aan binnen bij de voetengaten de mevrouw met hond die van de andere kant aankwam zei, “Goh wat een leuk gezicht hij vaart nu echt”, je zal het maar hebben. Alles was verder oké en thuis gaf de teller weer 80 km aan voor deze dag, wat is dit toch een zalig vermaak met een Quest.


Geen opmerkingen: