04 februari 2020

Noodzakelijk onderhoud aan de stoel



Wie zei dat het wel meeviel met het weer, ik was het niet. Af en toe een buitje maar die geven dan wel af en als mooi weer fietser heb ik daar een pesthekel aan. En toch is de dag omgevlogen door wat onderhoud wat uiteindelijk weer tot tevredenheid stemt. Wat was het probleem, de stoel leek voor wel iets van zijn plaats te zijn , iets wat ik nog nooit eerder had meegemaakt dus dan ga je zoiets onderzoeken.
Rechts na demontage
Ja en daar zag ik wat er loos was, vooraan de stoel was één van de ophang aluminium beugels uitgescheurd, de vorige eigenaar bracht volgens mij heel wat meer kilo’s op de schaal en dit zal er door zijn veroorzaakt. Mijn eerste idee was om woensdag naar Dronten te fietsen om dit euvel te laten verhelpen. Later bedacht ik, stel je voor dat die beugel ook door de tweede bout heen zakt dan heb ik grotere problemen. De oplossing is vrij simpel, de stoel eruit schroeven en dan met de auto naar Dronten, als ik zou bellen sturen ze zo dat onderdeeltje op maar dan wordt het pas donderdag met de post en dat duurt mij veel te lang en vandaag kan ik toch niet fietsen vanwege de regen.
Links na demontage
Bij het losmaken van de stoel bleek ook de andere kant in “verregaande staat” , hij was als ingescheurd, gelukkig heb ik het risico niet genomen om met de fiets naar Dronten te gaan.
Rechts hersteld

Links hersteld

Samen zijn ze weer sterk
Beide kanten zijn door Paulus weer vervangen en thuis heb ik alles weer op z’n plaats gezet en vastgesteld dat alles weer als nieuw werkt.

Geen opmerkingen: