11 maart 2020

Op naar "Het Paard" op Marken.



Waar was ik vandaag, gewoon in Noord-Holland een rondje fietsen met geweldig mooi fietsweer. Als eerste vanmorgen de auto gewassen om te kijken of mijn kleur er nog onder zat en dat was wel het geval dus hij is nu schoon en morgen maar weer een keer in de was zetten. Als de tijd rijp is en ik heb mijn eerste bak koffie naar binnen gewerkt dan is het plan gesmeed, als het leuk gaat dan rij ik vandaag even naar Marken daar ben ik al een hele poos niet geweest. Eerst even bij Tiny aan en als mijn zin dan nog niet op is via Purmerend verder zuidwaarts en dan via de vaste route naar Monnickendam en verder naar Marken.

De “waterval” van de Beemster loopt bijna het hele jaar door maar nu, met zoveel neerslag gaat het wel ietsje harder lijkt wel. Ook de dierenwereld leeft volop en er wordt zelfs gewerkt aan het nageslacht als ik die hazen zo op afstand voor de lens krijg. Bij Tiny is het altijd gezellig, kletsen onder het genot van een bak koffie met koek en later de lunch.




En zoals te verwachten, mijn zin is nog lang niet op, dus verder naar “Het Paard op Marken. Het is er rustig en ik neem de rechte weg langs de boerderij om er te komen en terug langs de noordkant over het smalle wandel/fietspad, de andere kant is gewoon te slecht om er met de fiets overheen te gaan, dat heb ik één keer gedaan maar dat is niet aan te raden.


Als ik later Monnickendam achter me heb gelaten gaat het op volle snelheid langs de dijk tot ik bij Schardam even ben gestopt om wat foto’s te maken van een enorme oppervlakte grasland, die onder water is gelopen, iets wat ik hier nog nooit eerder zag. Thuis gekomen in Middenmeer staat de dagteller op 132 km die me weer een “zomergevoel” hebben gegeven.

1 opmerking:

Wilco Pompert zei

Hoi Pé, dat was weer een mooie route. Dat fietspad is inderdaad prut. Het zou zelfs wel eens kunnen dat deze tot voetpad gedegradeerd is.