23 maart 2020

Was dit voorlopig de laatste rit ???????



Ik wacht toch met spanning op de berichten van vanavond, zal dit vandaag voorlopig mijn laatste ritje zijn geweest vandaag ? Moet ook Nederland op slot en worden we verplicht thuis te blijven. Vanmorgen eerst even voor tuinman gespeeld maar het was me na een half uurtje te koud en ik heb toen besloten om eerst maar een bak koffie te doen en dan maar een rondje te gaan fietsen en dan zie ik vanmiddag wel of het wat gunstiger is m.b.t. de temperatuur en vooral de zin, ik ben geen liefhebber van “tuinen”. Ik heb me serieus voorgenomen om in het “kader” van de corona nergens aan te gaan, niet bij familie of kennissen en gewoon door te rijden, het is me gelukt.

Een vast rondje in omgekeerde volgorde moet kunnen M-E-H in plaats van H-E-M. Medemblik is dan vlakbij, net 10 km en dan naar Enkhuizen waar het verplaatsen van stacaravans in volle gang is, de bestaande camping moet plaats maken voor “stadsdrift” om iets te creëren waar de provincie een stokje voor heeft gestoken maar de caravans moeten alvast weg ondanks alle bezwaren.


Als ik verder ga is de volgende hindernis de ophaalbrug waar de slagbomen me tegenhouden maar de mannen, die met onderhoud bezig waren, vonden het wel vermakelijk als ik onder de slagbomen door zou rijden dus ik mocht verder. Dan langs de Dromedaris en meteen “Paulus Potter en zijn geit” vastleggen vanuit een heel ander hoek.


Ik fiets nog een rondje over het bijna lege parkeerterrein bij de haven met uitzicht op het station en zie het bordje van de “Veerdienst Stavoren” dat bracht me meteen op het idee om als ik onderlangs, dus via Enkhuizen en Lelystad naar Oudemirdum zou gaan, ik met de boot vanaf Stavoren weer naar huis zou kunnen gaan, in gedachte houden , wie weet.

Bij de oversteek van de weg die naar de dijk richting Lelystad gaat komt er een echte ligfiets vanaf de ander kant, die is pas laag en dan rij ikzelf met een luxe “hoogzit”. Dan verder om via Hoorn enz. weer op Middenmeer af te gaan waar ik na 91 km de “handel’ weer binnen heb gezet om nu de tuin nog even in te gaan.

Geen opmerkingen: