26 oktober 2023

Hoe redden we de reeën ?

 


Het is weer klaar voor deze week, vanmorgen eerst voor controle naar de cardioloog wat heeft geresulteerd in één pil minder per dag en tot over een half jaar. We gaan er weer voor zeggen ze dan, nou ik was dat al maanden geleden van plan om door te gaan. Aangezien ik wat later van start kon vanwege dit ziekenhuis bezoek de dichte mist ben ik, toen hier de zon scheen, nog even een rondje gaan trappen, slechts 40 km en onderweg kwam ik toch nog weer wat nieuws tegen.


Het valt wel op ....

In de Wieringermeer is een stuk bos, het Robbenoordbos, het ligt in het noord/oosten van de polder met een mooie rechte weg langs de dijk en het bos. Deze weg wordt vaak gebruikt als “racebaan” en aangezien er per jaar 10 tot 15 reeën worden aangereden zijn er extra signalen geplaatst om de automobilisten wat rustiger aan te laten doen, hopen dat het helpt.
en nu maar hopen dat het helpt.




Het was af en toe echt mistig

Het werd dus een klein rondje maar het was wel weer heerlijk, maar van de zon, die er was toen ik van huis ging, was later weinig meer over, de mist werd steeds dichter hoewel het af en toe ook weer ophelderde.
Smekende handen voor beter weer ? 


Verder denk ik dat er volgende week weinig kilometers gemaakt gaan worden want er komen zoals het er nu voorstaat meerdere dagen met regen en ik ben en blijf een mooi weer fietser.

Geen opmerkingen: