05 oktober 2023

Kan bijna blindelings gereden worden


 Het was weer een heerlijk rondje al heb ik hem al tientallen keren gereden, het HEM-rondje. Het weer lijkt goed en die paar spatten mogen de pret niet drukken, dus “inspannen” en rijden met de handel. Vandaag geen speciale verplichtingen en hopen dat de zon er ook nog bij zal komen.


De eerste stop voor een paar foto’s is op het z.g. “Houten Hoofd” in Hoorn, het leek wel of de hele “Bruine Vloot” hier was aangemeerd of het was een andere speciale dag er liep heel veel jeugd met begeleiders rond.

Ook in de stad bij wat oudere gebouwen werd tekst en uitleg gegeven aan de jeugd waarbij de “stadsverteller” wel indruk maakte in z’n wat verouderde uitrusting.

Op de dijk is weinig bijzonders te zien op het water en aan de landzijde worden de sloten opgeschoond met technische apparatuur, heel anders als 70 jaar geleden toen ik bij m’n vader helpen mocht de slootjes open te houden.

Hier en daar zie je nog een zeilboot die z’n onderkant wil laten zien wat gelukkig overal goed gaat.

Op een proefveldje bloeien de laatste plantjes en in Enkhuizen zag ik Paulus Potter nog steeds zitten met z’n eerst “klus”.


Jaren geleden had ik hiervan ook al een foto gemaakt en met wat fotoshoppen zag ik waar hij eigenlijk mee bezig was.


Daarna op naar Medemblik om de polder weer in te “duiken” waar ik nog even via de weg moest omdat de waterleiding was gebroken en er voor nood wat stoplichten waren geplaatst, en zo kwam ik weet thuis na 91 km gezondheid op snuiven.

Geen opmerkingen: