30 oktober 2023

Verjaarsfeest en een ommetje toe

 


Eerst nog even iets wat hier aan vooraf ging, hij was lek de achterband en het werd echt de hoogste tijd om hem te vervangen.


Vorige week dacht ik dat de Quest deze week niet van stal zou komen gezien de weersvooruitzichten, maar de eerste dag begint meteen al veel positiever dan de laatste berichten van vorige week. Ja en wat doe je dan, gewoon de knop omzetten van autorijden naar de fiets pakken, ik moest n.l. naar een zus van me die vandaag jarig is in Blokker. Eerst puzzelen hoe ik moest rijden en toen ik dat ongeveer in m’n hoofd had, omkleden en “gaan met die banaan”.

De eerste foto is van het bordje dat geplaatst is bij een heel vroegere veenontginning bij Benningbroek/Sijbekarspel het land er is nogal ongelijk. Na wat omzwervingen en vragen kwam ik uiteindelijk op de plaatst van bestemming, de IJsvogel met een aantal appartementen waar ik moest zijn.

Er was al heel wat visite en ik kreeg een plaats naast familie die ik nog niet eerder had ontmoet, als ik het goed heb was dat Gea met haar dochter naast de jarige links en partner Adrie beide met een helder wit kapsel. Gezellig kletsen onder het genot van koffie met gebak en later wat “fris” en wat “snoepgoed”. Toen het naar mijn gevoel tijd was om weer op te stappen heb ik een willekeurige route genomen die me via Blokker weer richting Hoorn bracht en waar ik de dijk langs het Markermeer weer heb opgezocht.


Het bekende pad waar vanaf Hoorn tot aan Enkhuizen nergens verkeer van rechts kan komen net als van Enkhuizen tot aan Medemblik, als je het fietspad maar blijft volgen.



Toch nog weer een aantal zeil liefhebbers die met deze wind nog aardig op de zeilen moeten letten. En dan zie ik ze weer lopen, schapen met zwarte koppen, hoe ze heten kon ik niet precies vinden er zijn er meerder die bij dit plaatje passen.


Dan langs de witte “vuurtoren” van Andijk waar ik nog een visser zie die voor den brode vaart en verder richting Medemblik.

Langs de Nieuwlanderweg, vroeger Oudelanderweg en nog even stoppen om vast te stellen dat het hier echt om rodekool gaat en zo eindigde de rit vandaag na 86 km, het was weer ontspannend.

Geen opmerkingen: