18 juni 2024

Aardbeien koerier.

104 km

 In Noord-Holland is het tot nu toe droog, geen spat regen gehad onderweg en het ziet er nog niet naar uit dat er regen zal komen, tenminste niet vanmiddag, wat er vanavond komt zien we dan wel weer. Ik wist dat Tiny kleinzoon Boris met zijn vriendin Julia zou krijgen voor de lunch dus dan zijn wat extra aardbeien altijd welkom.  De route stond dus vast alleen nog een inschatting maken hoe laat Ton Karsten, de “aardbeien koning” om de koffie zal gaan want dan brengt hij gelijk weer verse voorraad aardbeien mee vanaf zijn overdekte pluklokatie.
De scheiding tussen goed en slecht .......

.... is dit slecht ? 

Ik ging op tijd van start net zoals altijd, het was zonnig maar in de verte zag ik wel dat het straks ander weer zal worden wat achteraf erg is meegevallen.
Moedig in de bocht

Er is nog niets

In de bocht even afremmen voor een zwaan die zijn eigen weg koos en nog geen kilometer verder kwam ik te vroeg, de kar stond nog niet aan de weg maar de eerste stond al te wachten.
Maar na 5 minuten .....

..... was er weer voldoende

Niet veel later, misschien vijf minuten, kwam de bestelbus met verse voorraad, bij de schuur werd de verrijdbare stal vol gezet en geplaatst aan de weg. Onvoorstelbaar binnen 5 minuten was er al een kwart ingeladen in luxe auto’s, bestelbusje en in de Gekko Quest en afgerekend. Daarna op naar de “Zuidoost” koffiedrinken met koek en weer op naar Middenmeer, uiteraard met een omweg.
Bij Spijkerboor

Bij Spijkerboor lag het pontje voor fietsers en wandelaars al klaar maar de schipper genoot nog van de rust zo te zien.
Stilte voor de storm ? 

Het is windstil, geen golfje op het water dus ook gemakkelijk fietsen en zo kwam ik via Graft, De Rijp en Noordeinde in Grootschermer.
Grootschermer

Grootschermer

Einde Grootschermer

Diverse ophaalbruggetjes

Een beeld van Nic. Jonk

Weer een iets recentere brug

Linksaf gaat verder en rechtsaf is doodlopend, laat ik deze keer maar eens rechtsaf gaan en zien hoe doodlopend of het is. Ophaalbruggen, huizen, en aan het eind een grote keerplaats met een hek als afsluiting.
Drie op een rij bij Schermerhorn

Na deze invulling van mijn nieuwsgierigheid nog een paar foto’s gemaakt en op naar Middenmeer waar de 104 km op een nuttige manier zijn ingevuld

Geen opmerkingen: