20 juni 2024

Zomaar een rondje

 


Ik had het vandaag zonniger verwacht en ook de temperatuur bleef wat achter maar het wordt beter heeft weerman Jan Visser beloofd. Zonder van te voren geplande route heb ik als vervanger altijd nog het HEM-rondje ( Hoorn Enkhuizen Medemblik) van standaard een goeie 80 km .Bij Hoorn neem ik weer het fietspad langs “Het Park” de stadsschouwburg, en bij de ingang is het enorm druk. Er wordt als bezetenen gebouwd aan diverse tenten en onderkomens voor de “Ironman” deelnemers van komend weekend. De deelname zal groot zijn, zelfs internationaal en voor volgend jaar is er ook al toestemming enz. van diverse gemeenten. Als bewijs dat de deelnemers niet alleen uit Nederland komen, ik haalde iemand in die mij was gepasseerd toen ik stopte voor een foto en had het idee dat hij bijzonder hard reed.

Toen ik hem later weer inhaalde keek hij opzij toen ik zei:” Ik dacht dat je veel harder reed toen je mij passeerde” als antwoord “Sorry I am training for this weekend”, dit wordt geen winnaar stond voor mij meteen vast.

Een ander bericht wat vanmorgen in de krant stond, een paar dijkbewoners, het Hoogheemraadschap en de gemeenten hebben het proces verloren bij de Raad van Staten, motorrijders mogen volgende week ook weer op zaterdag en zondag hun rondje maken over de dijk, ze gaan het zelfs vieren met het doorknippen van een lint.


Tenslotte, bij Andijk had ik het nog even zwaar, bij het witte “Vuurtorentje” (licht opstand) daar ga je op het fietspad naar beneden om na 50 meter weer naar boven te fietsen met een behoorlijke aanloop snelheid. Maar laat er nou net iemand lopend met een paard naar beneden komen en dan moet je stoppen om daarna uit stilstand in een veel te zware versnelling weer boven te komen, ik kwam boven maar vraag niet hoe.

Door Medemblik naar de polder waar “De Ambtenaar” een onderhoudsbeurt krijgt er stond dan ook een flinke kraan voor de moeilijke klusjes. Als alles weer binnen is lijkt het erop dat het 95 km is geweest.

 

Geen opmerkingen: