17 juni 2024

Op en neer naar De Woude

 


Het lijkt er op dat het zonnige weer van invloed is op het fietsgedrag van iedereen. Ik kwam vandaag verschillende fietstoeristen tegen want als je mensen ziet met een aantal tassen die links en rechts aan de fiets hangen dan is het niet moeilijk te raden wat de intentie is. Ik “moest” vanmorgen eerst naar het gemeente huis van” Hollands Kroon” dat in Anna Paulowna te vinden is om mijn rijbewijs te laten vernieuwen dus ging ik niet te vroeg van start met de Quest.


Ik had me voorgenomen om vandaag via de aardbeienteler naar Wim en Marian Schermer te gaan op De Woude en dan rij je wat om, wat met dit weer geen probleem is.  

Onderweg ben ik een aantal keren gestopt om de schoenplaatjes goed in te stellen en dan vastzetten. Tegen de man in de winkel, waar ik ze vorige week heb gekocht, had ik al gezegd, zet maar niet te vast om ze zelf vast te zetten, maar hij zei dat zoals hij dat deed, dat het in 95% van de gevallen het juist was zoals hij dat deed, ik hoorde bij die 5 % want ik ben 3 keer gestopt om ze op de juiste manier goed vast kon zetten en had op voorhand al de passende inbussleutel mee genomen.

Verder ging het weer als vanouds heerlijk karren door de provincie en een heel stuk langs het Noord-Hollands Kaneel richting De Woude. Het pontje vaart constant heen en weer dus wachttijden stelt hier niets voor. Wim en Marian zijn thuis en ik werd ontvangen met koffie wat er altijd goed in gaat.

Hier en daar is het nog veel te nat.

Na een gezellig tijdje kletsen stap ik weer op om de 3e keer een stop te maken langs het fietspad en de schoenplaatjes definitief vast te zetten, ze zitten nu zoals ik ze het liefst heb.

Verder richting het noorden om hier en daar nog een foto te maken en tot slot in Middenmeer arriveer na 106 km genieten.

Geen opmerkingen: