24 juni 2024

Rondje over de dijken, dat was lang geleden.

 


Het is er weer een keer van gekomen, een rondje over de dijken. Uiteraard zijn hier de vaste rituelen aan vooraf gegaan. Eerst bellen of ze thuis is dan het weer bekijken dan loket Afsluitdijk bellen, deze keer kwam de dienstdoende uit Limburg, hij heeft alles opgenomen en even later werd ik gebeld door iemand van Garage Den Das en Vos uit De Oever, dat was vrijdag en vandaag was het dus zo ver.

Eerst koffie bij aan komst in Den Oever en even later de fiets in de auto, vast zetten en van start gaan. Het dijk onderhoud m.b.t. gras/hooi gaat tegenwoordig ook al met "robot" gestuurde machines.  Als ik bij het Waddencentrum ben aan de Friese kant stopt ook de speciale “Fietsbus” die een bepaald dienstrooster heeft maar waar ik niet in mag vanwege het formaat fiets.
Als ik in Oudemirdum ben is er al snel koffie met koek, een oppas hondje en even later komt Fleur thuis van d’r werk, ze was om half 10 klaar en had een speciale dienst gehad waarbij ze elk moment opgeroepen kan worden door één van de patiënten. Als ik verloop van tijd weer vertrek ga ik weer via Lemmer en Emmeloord dat bevalt me het best, op de dijk lopen vaak schapen los om deze tijd en anders zijn er genoeg vliegjes.

In de NOP zie ik enkele percelen vlas dat in bloei staat, een mooi gezicht.
De Ketelbrug staat omhoog dus even wachten en als ik langs de dijk van de Flevopolder ga zie ík schapen genoeg, dus opletten, hier kwam ik ook nog weer iemand tegen die ik al eerder had ontmoet dus even stoppen en een praatje maken.

Bij het passeren van de brug bij Lelystad kan ik overal doorrijden zonder verdere stopplaatsen.

Vanaf de dijk zag ik heel veel zeilboten en bootjes en deze viel echt wel op, een mooie boot vol met jongelui. Later door de Wieringermeer om even te stoppen bij gemaal Lely en de “Ambtenaar” die “vleugellam” is, er ligt één van de bladen op de grond voor onderhoud denk, Thuis staat de teller op 210 km waarvan ik er 25 in de speciale bus het afgelegd.

3 opmerkingen:

tetetetelacourse zei

Hoi Pé,

Je kon toch een flink stuk over de dijk fietsen toch ?
Als ik de afsluitdijk website zo lees is dat 24 km ... klopt dit ?

Maar leuk dat je weer een rondje hebt gereden.

Groet
Rudolf.

tetetetelacourse zei

Ha Pe, ik kijk net nog even op de site van de afsluitdijk. Ik zie dat de toegankelijkheid tot het fietspad pas ingaat op 26 Juni.. Morgen dus. En daar zit volgens het schrijven ook nog een maar aan. Vanaf Noordholland naar Friesland moet je dan wel de bus nemen als ik het goed lees, en vanaf Friesland kun je dan wel een groot deel van het fietspad gebruiken.
Als dit voor velomobielen ook geldt dan zou het ronde dus andersom gereden moeten worden.

Wat zijn de inzichten ?

Groet
Rudolf

Pé Koomen zei

Helaas dit is alleen voor fietsers ZONDER driewielen met en Quest mag je niet in de gewone bus